G8: Відновлення світової економіки прискорюється, незважаючи на високі ціни на сировину і боргові проблеми єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

G8: Відновлення світової економіки прискорюється, незважаючи на високі ціни на сировину і боргові проблеми єврозони

Казна та Політика
190
Відновлення світової економіки набирає обертів, незважаючи на високі ціни на сировину і боргові проблеми єврозони, що становлять загрозу цьому процесу.
Про це йдеться в комюніке за підсумками дводенного саміту "великої вісімки" у французькому Довілі, передає РБК із посиланням на Reuters.
"Відновлення світової економіки набирає сили і стає ґрунтовнішим, хоча ризики залишаються і внутрішні і зовнішні дисбаланси все ще викликають стурбованість", - сказано в документі.
Стрибок цін на сировину і їх надмірна волатильність є значною загрозою відновленню світової економіки. Зважаючи на це країни G8 продовжують фокусувати свої зусилля на підтримці хорошого стану державних фінансів, розвитку ринку праці і створенні робочих місць, а також на забезпеченні збалансованого зростання економіки і проведенні структурних реформ, повідомляється в підсумковому комюніке.
Кажучи про необхідність структурних реформ для підтримки відновлення світової економіки, лідери країн "великої вісімки" не обійшли стороною і боргові проблеми Греції, без вирішення яких не вдасться добитися економічного "здоров'я" регіону. "Європа вже здійснила широкий спектр заходів, спрямованих на боротьбу з борговою кризою, і продовжить виконувати програму фіскальної консолідації, втілюючи в життя структурні реформи", йдеться в документі.
США також займеться консолідацією бюджету, а Японія продовжить відновлювати інфраструктуру і економіку після руйнівного землетрусу 11 березня 2011 р. Про це домовилися лідери "великої вісімки" за підсумками саміту.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас