ГПУ допитала Черновецького за декількома кримінальними справами — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ допитала Черновецького за декількома кримінальними справами

Кримінал
289
За словами генерального прокурора України Віктора Пшонки, київського міського голову Леоніда Черновецького вже допитали за декількома кримінальними справами і його чекають ще допити і очні ставки. Про це повідомляє "Дзеркало тижня. Україна".
Генпрокурор відзначив, що питання до Черновецького "є і будуть", а Генпрокуратура продовжить розслідування. "Ми хочемо розібратися в тому, якою мірою він був ідеологом беззаконня, що творилося в мерії. І якщо це був не він, то хто тоді? Чи було це наслідком ситуації, пущеної на самоплив, коли кожен крав, де і скільки міг, чи ж це все-таки чітко продумана діяльність організованої групи, яка вирішила збагатитися за рахунок власності громади Києва, використовуючи своє посадове становище", - сказав Пшонка. Він додав: "Доводити причетність колишнього мера складно, і нам дуже потрібні деякі особи, які перебувають сьогодні в розшуку, які могли б значно прояснити ситуацію". Пшонка підтвердив, що в цьому списку є і В'ячеслав Супруненко.
Як повідомив генпрокурор, Черновецький, який свого часу працював і юристом і слідчим, сам особисто підписував мало документів.
Нагадаємо, що 16 листопада 2010 р. Президент України Віктор Янукович звільнив Черновецького з посади голови КМДА, призначивши на цю посаду Олександра Попова. При цьому, Черновецький зберіг посаду мера міста, проте довгий час не з'являвся на роботі і взагалі не показувався на публіці.
В квітні 2011 р. Перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін повідомив про те, що в ГПУ поки немає підстав для порушення кримінальних справ проти Черновецького.
Стосовно депутата Київради, зятя мера Києва Черновецького Супруненка було відкрито справу по статті "розбій", а сам він оголошений в розшук. Враховуючи відсутність за місцем проживання, і швидше за все в Україні, документи про його розшук направлені у всі інстанції, що займаються розшуком і видачею злочинців, у тому числі і в Інтерпол.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас