В Криму на реалізацію програми комплексного розвитку села до 2015 року необхідно 7 млрд грн — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Криму на реалізацію програми комплексного розвитку села до 2015 року необхідно 7 млрд грн

Казна та Політика
120
В Криму на реалізацію програми комплексного розвитку села до 2015 року необхідно 7 млрд грн. Про це заявив голова Верховної Ради Криму Володимир Константинов під час робочої поїздки в Первомайський район, передає прес-служба ВР АРК, передає кореспондент РБК-Україна.
При цьому кримський спікер висловив надію на те, що половину необхідних коштів автономії виділить держава.
Константинов підкреслив, що проблеми села стають пріоритетними, оскільки аграрний сектор на відміну від інших сфер економіки давно вичерпав ресурси, що залишилися від колишньої планової економіки. "Сьогодні АПК Криму не в змозі повністю забезпечити продуктами власне населення і відпочивальників. У Криму зберігається стійка тенденція скорочення поголів'я великої рогатої худоби, виробництво молока. На селі високе безробіття, зруйнована соціальна інфраструктура. Рівень надання соціальних послуг сільському населенню у нас найнижчий. Особливо гостро відчуває свою безперспективність молодь", - відзначив глава ВР АРК. Константинов також вказав, що програма соціально-економічного розвитку Первомайського району є "однією з найдобротніших серед всіх регіонів".
"В Первомайському районі є проблеми, характерні для всього Криму, і свої власні, більш специфічні. Щось можна вирішити на рівні сільрад і райради, щось потрібно делегувати вище. Район - сільськогосподарський, з величезним потенціалом, сьогодні до кінця не використаним. Позначається відсутність державної фінансової підтримки", - уклав він.
Нагадаємо, в грудні 2010 року Верховна Рада АРК затвердила програму розвитку села до 2015 року, на реалізацію якої заплановано 31,5 млн грн. У 2011 році передбачено понад 5,2 млн грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас