Лукашенко заборонив Нацбанку продавати золотий запас і валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко заборонив Нацбанку продавати золотий запас і валюту

Казна та Політика
512
Президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, що валютні інтервенції Національного банку припинені за його прямою вказівкою.
Про це він заявив у п'ятницю під час наради щодо поточної ситуації на валютному і споживчому ринках, повідомляє Інтерфакс-Захід.
"Я заборонив Прокоповичу (глава НББ. - ред.) продавати не лише золотий запас країни, але і валюту. Ідіть разом з Мясниковичем (прем'єр-міністр. – ред.) на ринок, збирайте мільярди доларів, направляйте на першочергові потреби. А Єгипет і відпустки почекають, в Білорусі відпочинемо", - заявив він.
"Якщо ми і далі витрачатимемо золотовалютні резерви, підтримуючи економіку і курс, то можемо виявитися взагалі голими", - пояснив своє рішення президент.
"При зростанні цін на енергоресурси, зростанні експорту на 60%, нам все одно не вистачило валюти, аби покрити той дефіцит і різницю на товари, які ми купуємо і продаємо", - констатував Лукашенко.
Нагадаємо, що Білорусь вже декілька місяців перебуває в стані жорсткої валютної кризи, яка переросла в кризу споживчу: через знецінення національної валюти громадяни змітають з прилавків всі товари з відносно тривалим терміном зберігання.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас