Азаров: Запуск газопроводу "Північний потік" не знижує актуальність модернізації ГТС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Запуск газопроводу "Північний потік" не знижує актуальність модернізації ГТС

Енергетика
194
Прем'єр-міністр Микола Азаров вважає запуск газопроводу "Північний потік" в обхід України що не знижує актуальність модернізації української і експлуатації газотранспортної системи.
Про це він сказав журналістам.
"Ми вважаємо, що у зв'язку зі зростанням потреби Європи в газі актуальність модернізації і експлуатації нашої газотранспортної системи не знижується", - сказав Азаров.
Він вважає, що свого часу прийняте Росією рішення про будівництво "Північного" і "Південного потоків" було реакцією на ту політику, яку проводило попереднє керівництво України.
"За цей рік ми зробили все від нас залежне, аби мінімізувати наслідки таких ось рішень", - додав Азаров.
Прем'єр відзначив, що "Північний" і "Південний потік", безумовно, збільшить незалежність Росії з точки зору постачань газу.
"Але в той же час збережуть необхідність використання нашої газотранспортної системи", - підкреслив Азаров.
Він відзначив, що саме у зв'язку з такою ситуацією Україна продовжує вести переговори з російською стороною щодо постачань газу.
Згідно з повідомленнями іноземних ЗМІ, запуск першої черги газопроводу "Північний потік" (Nord Stream) пропускною спроможністю 27,5 млрд куб. м газу на рік намічений на жовтень.
Запуск другої черги, яка, як очікується, збільшить пропускну спроможність до 55 млрд куб. м на рік, запланований на жовтень 2012 року.
Газопровід протяжністю 1,22 тис. км. пройде по дну Балтійського моря від Росії (Виборг) до Німеччини (Грайфсвальд).
Акціонерами проекту є російський газовий монополіст компанія "Газпром" (51%), компанії Wintershall Holding (Німеччина, 15,5%), E.ON Ruhrgas (Німеччина, 15,5%), GDF Suez (Франція, 9%) і Gasunie (Нідерланди, 9%).
Як повідомляло агентство, в квітні Україна виражала зацікавленість в участі російських компаній в модернізації української газотранспортної системи.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас