Світове виробництво продуктів харчування може скоротитися через кліматичні зміни — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світове виробництво продуктів харчування може скоротитися через кліматичні зміни

Аграрний ринок
211
Зміна клімату в найближче десятиліття, в рамках якого очікується засуха в Китаї і Північній Америці, може зробити негативний вплив на обсяги виробництва продуктів харчування, прогнозує Всесвітня метеорологічна організація (ВМО).
"Різкі кліматичні зміни стануть частішими в майбутньому, особливо це стосується періодів сильної спеки і рясних опадів, - сказав глава ВМО Омар Баддур в інтерв'ю Bloomberg. - Ці чинники, разом зі зниженням кількості дощів у деяких регіонах, у тому числі в Середземномор'ї і Китаї, зроблять вплив на сільське господарство і урожаї".
Найбільш різкі зміни погоди, у тому числі в США, можуть знизити урожай зернових, призвести до скорочення поголів'я худоби, виробництва рослинних олій і сприяти зростанню цін на продукти харчування.
Засуха в Китаї завдала вже збитку 6,4 млн га фермерських угідь і може призвести до скорочення раннього урожаю рису в тому випадку, якщо в найближчі два тижні не буде дощів. У США повені завдали збитку 3,6 млн акрів орних угідь.
Згідно з прогнозами аналітиків Standard Chartered Plc, в цьому кварталі середня ціна кукурудзи складе $7,75 за бушель, а в третьому кварталі вона підвищиться до $8 за бушель на "зростаючих побоюваннях щодо погоди в США, Європі і частині Росії".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас