Нафта може подорожчати наступного тижня на позитивних прогнозах інвестбанків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта може подорожчати наступного тижня на позитивних прогнозах інвестбанків

Енергетика
122
Нафта може подорожчати наступного тижня на позитивних прогнозах для нафтового ринку інвестбанків Goldman Sachs і Morgan Stanley, повідомляє агентство Bloomberg.
Чотирнадцять з 36, або 39% аналітиків, які брали участь в опитуванні агентства Bloomberg, чекають підвищення ціни нафти. Дванадцять респондентів (33%) прогнозують зниження вартості нафти, ще 10 не чекають істотних коливань.
Аналітики Goldman Sachs, які рекомендували інвесторам продавати нафту і мідь перед початком спаду на цих ринках минулого місяця, підвищили рекомендацію для ціни нафти марки Brent на наступні 12 місяців до $130 за барель з $107 за барель.
Експерти Morgan Stanley підняли прогнозну ціну Brent на цей рік на 20% - до $120 за барель і на 24% на 2012 рік - до $130 за барель.
Barclays Plc заявив, що прогноз банку для середньої вартості Brent на 2011 рік на рівні $102 за барель є недостатньо високим у зв'язку із зростаючим попитом з боку Китаю і можливим скороченням постачань нафти на світовий ринок країнами, що не входять до ОПЕК.
"В цілому ціна нафти має йти вниз, але ми, як і всі інші, стурбовані хорошими прогнозами великих компаній Уолл-стріт, - відзначає президент Cameron Hanover Inc. Пітер Б’ютель. - Тим часом, фундаментальні для нафтового ринку чинники несприятливі".
Запаси нафти в США минулого тижня зросли на 616 тис. барелів, свідчать дані Міненерго, опубліковані 25 травня. Попит на паливо в країні за останні чотири тижні склав в середньому 18,5 млн барелів на добу, що на 5,3% нижче рівня того ж періоду минулого року.
Вартість червневих ф'ючерсних контрактів на нафту марки WTI на електронних торгах Нью-Йоркської товарної біржі (NYMEX) з понеділка по четвер збільшилася на $0,13 - до $100,23 за барель.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас