Греція відмовиться від євро і повернеться до драхми? — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція відмовиться від євро і повернеться до драхми?

Казна та Політика
1416
Дефолт Греції за борговими зобов'язаннями може мати тяжкі і непередбачувані наслідки, заявив міністр фінансів Німеччини Вольфганг Шойбле, пише газета The New York Times. Напередодні Представники Греції в Євросоюзі заявили, що Афіни готові відмовитися від євро і повернутися до драхми.
"У нас немає досвіду в тому, що відбувається, коли одна з країн валютного блоку оголошує про банкрутство", - зазначив він. За його словами, продовження терміну обігу грецьких бондів можливе тільки в тому випадку, якщо це буде зроблено так, що не змусить приватних інвесторів виводити гроші з країни.
Прем'єр-міністр Люксембургу Жан-Клод Юнкер, що очолює групу міністрів фінансів країн єврозони, заявив напередодні, що "м'яка реструктуризація" боргу Греції можлива лише за умови, що країна вживатиме необхідних заходів для скорочення бюджетного дефіциту. При цьому він висловив думку, що Міжнародний валютний фонд, можливо, не зможе виділити Греції свою частину допомоги в червні. Раніше планувалося, що країна в червні отримає допомогу ЄС та МВФ розміром 12 млрд євро, у тому числі 3,3 млрд євро від МВФ. "Я дуже скептично ставлюся до ситуації в Греції, - заявив колишній член виконавчої ради ЄЦБ Отмар Іссінг. - Країна не просто відчуває проблеми з ліквідністю, вона неплатоспроможна".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас