Група депутатів прийшла визволяти Луценка з СІЗО — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Група депутатів прийшла визволяти Луценка з СІЗО

Кримінал
711
Група народних депутатів від фракції "Наша Україна - Народна самооборона" зібралися біля Лук'янівського СІЗО з наміром зажадати від його керівництва відпустити колишнього міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка та пояснити на яких підставах без рішення суду, починаючи з 00:00 сьогоднішнього дня він утримується під вартою.
Як повідомили журналістам у п'ятницю вранці у будівлі СИЗО народні депутати Олесь Доній і Юрій Гримчак, ні сторона захисту Луценко, ні керівництво СІЗО не мають на руках постанови суду, яким би Луценкові був продовжений запобіжний захід.
"У зв'язку з тим, що термін затримання Луценка за рішенням Апеляційного суду закінчився вчора, він вже більше 8 годин утримується під вартою незаконно", - заявив Гримчак.
Він додав, що народні депутати вимагатимуть від керівництва СІЗО надати інформацію про те, яка кількість людей також як і Луценко, без рішення суду, перебуває під вартою.
Біля центрального входу в Лук'янівського СІЗО наразі зібралося близько 30 представників ЗМІ. Близькі родичі Луценка наразі в слідчий ізолятор не підійшли.
Нагадаємо, що вчора відділ зв'язків зі ЗМІ Державної пенітенціарної служби повідомив, що екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка не відпустять у п'ятницю з Лук'янівського слідчого ізолятора, оскільки постановою Печерського районного суду йому не змінений запобіжний захід, і він залишений під арештом до завершення судового слідства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас