Єврокомісія не побачила в країні належних змін — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісія не побачила в країні належних змін

Казна та Політика
468
Вчора Єврокомісія оприлюднила доповідь про ситуацію в Україні в 2010 році. Документ складений в безпрецедентно критичною тональністю - в Брюсселі кажуть про мінімальний прогрес Києва та про погіршення ситуації з багатьох ключових питань. Думка ЄС про Україну контрастує зі звітом про сусідню Молдову. Експерти стверджують, що Європа має намір зробити з Молдови нового лідера "Східного партнерства", закриваючи очі на багато проблем в цій державі.
Щорічна доповідь, що стосується прогресу в країнах-учасницях Європейської політики сусідства, була опублікована Європейською комісією вчора вранці. В документі виявилося чимало критичних зауважень на адресу України. Брюссель вважає, що в 2010 році в країні погіршилася ситуація з дотриманням основних прав і свобод, при цьому влада нічого не робить для її поліпшення. Примітно, що підставою для подачі позову до суду США послужили висновки фінансового аудиту використання бюджетних коштів у 2008-2009 роках при уряді Юлії Тимошенко. Аудит проводився компанією Trout Cacheris (Вашингтон, США) за дорученням Кабінету міністрів.
Рішення суду США може послужити приводом для порушення стосовно екс-прем'єр-міністра Юлії Тимошенко четвертого кримінальної справи. У Партії регіонів (ПР) вважають, що правоохоронні органи "не можуть не помітити цієї незаангажованої інформації з США". "Якщо розкриваються подібні зловживання, то правоохоронні органи повинні проаналізувати всі наявні дані та чесно, незаангажовано і, головне, в рамках закону дати свою оцінку, - вважає заступник голови фракції ПР Михайло Чечетов .- А вже яка це буде оцінка - знають тільки вони".
У парламентській фракції "БЮТ-Батьківщина" відзначають, що закупівлю лікарських засобів і вакцин здійснював не уряд Юлії Тимошенко як колегіальний орган, а Міністерство охорони здоров'я за власною ініціативою. За словами заступника голови фракції "БЮТ-Батьківщина" Сергія Соболєва, в той час тендерними закупівлями керував заступник міністра МОЗ Зіновій Митник. Отримати коментар пана Митника вчора не вдалося.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас