Прокуратура Нью-Йорка стурбована заявою адвокатів про наявність доказів невинності Стросс-Кана — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Прокуратура Нью-Йорка стурбована заявою адвокатів про наявність доказів невинності Стросс-Кана

Кримінал
1518
Прокуратура Нью-Йорка серйозно стурбована заявою адвокатів Домініка Стросс-Кана про наявність у них доказів, що ставлять під сумнів свідчення жінки, яка звинувачує екс-главу МВФ в зґвалтуванні. Як повідомляє ІТАР-ТАРС, відповідну заяву прокуратури було поширено в четвер.
Звинувачення таким чином відповіло на скаргу адвокатів Стросс-Кана, подану раніше в прокуратуру Манхеттена. У ній Вільям Тейлор і Бен Брафман висловили сумнів щодо того, що суд над їх підзахисним буде справедливим і неупередженим. За їх словами, це право Стросс-Кана поставлено під загрозу діями нью-йоркської поліції, що допускає витік інформації з судової справи колишнього директора-розпорядника МВФ. Одночасно адвокати заявили, що мають "важливу інформацію, яка може серйозно підірвати довіру" до звинувачення, висунутого покоївкою готелю "Софітель" проти Стросс-Кана.
"Питання про витоки, який ви підняли в своєму листі, важливе для нас так само як і для вас", - говориться у відповідному листі, підписаному помічником окружного прокурора Джоан Іллюцці-Орбон. "Ми згодні з тим, що справа повинна розглядатися тільки на підставі свідчень, які будуть представлені в залі суду, а не на інформації і чутках, що спливають у пресі, - зазначила вона. - Ми будемо продовжувати дотримуватися цього принципу в цій справі, як і в будь-якій іншій".
"Нас турбує те, що ви ухвалили рішення публічно заявити про наявність у вас інформації, яка може негативно позначитися на судовому процесі і серйозно підірвати довіру до потерпілої. У нас такої інформації немає", - зазначила помічник окружного прокурора.
"Якщо у вас є якісь відомості, які стосуються цієї справи, які, на вашу думку, потребують вивчення, прошу вас передати їх нам, - йдеться в листі. - Ми їх розглянемо".
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас