Кабмін схвалив екологічну програму розвитку Криму на 2011-2015 рр. — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін схвалив екологічну програму розвитку Криму на 2011-2015 рр.

Казна та Політика
169
Кабінет міністрів України схвалив Державну цільову екологічну програму розвитку Криму на 2011-2015 роки, повідомляє прес-служба Міністерства екології і природних ресурсів України.
Мета програми полягає в забезпеченні екологічної безпеки і збалансованого розвитку території Криму, створенні інтегрованої системи управління природними ресурсами, стабілізації і поліпшення екологічного стану території Автономної Республіки Крим.
Виконання заходів програми забезпечить стабілізацію викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря; збільшення обсягів утилізації відходів; повне знешкодження непридатних для використання хімічних засобів захисту рослин, підвищення лісистості території до 12% і заповідності до 10%; зменшення площі території, що піддається зсувам, на 25%; зниження антропогенного навантаження на рекреаційні зони Криму тощо.
Наявність тенденцій до погіршення екологічного стану території Автономної Республіки Крим пов'язана як з нераціональною територіальною структурою розміщення об'єктів різних галузей господарства, так і з дуже нерівномірним розподілом курортно-рекреаційного навантаження, низьким відсотком лісистості (10,6%) і заповідності (5, 4%). Також, в господарському комплексі Автономної Республіки Крим значне місце займає матеріальне виробництво: частка хімічної промисловості в 1,5 разу вища, ніж в середньому по Україні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас