Експерт: Підтримка "Південного потоку" країнами ЄС може перерозподілити газові потоки не на користь України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Підтримка "Південного потоку" країнами ЄС може перерозподілити газові потоки не на користь України

Енергетика
244
Низка країн Європейського Союзу підтримують ”Південний потік” і, виходячи з цього, варто чекати перерозподілу газових потоків не на користь України.
Таку думку висловив незалежний експерт Володимир Саприкін сьогодні на прес-конференції в Києві, присвяченій підсумкам презентації проекту "Південний потік", яка відбулася в Брюсселі.
”Південний потік” становить загрозу для України”, - акцентував експерт.
В той же час Саприкін підкреслив, що Єврокомісія не змінила свою позицію щодо "Південного потоку". "Нічого нового і несподіваного ми не почули", - відзначив експерт.
Довідка УНІАН. "Південний потік" - система газопроводів, яка повинна з'єднати Росію і країни Південної і Центральної Європи. Магістральний газопровід пройде по дну Чорного моря з міста Новоросійська (Росія) до міста Варна (Болгарія). Загальна орієнтовна вартість проекту ”Південний потік” складе 15,5 млрд. євро, протяжність газопроводу - 900 км., а пропускна спроможність - 63 млрд. куб. м газу на рік. Для реалізації сухопутної частини проекту Росії підписала міжурядові угоди з Австрією, Болгарією, Сербією, Угорщиною, Грецією, Румунією, Словенією і Хорватією.
Розробка проекту газопроводу ”Південний потік” активізувалася в результаті газового конфлікту України і Росії 2009 років. Експерти вважають, що запуск проекту негативно позначиться на транзиті газу через українську ГТС.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас