Митниця: Імпортери умисно завищують вартість ліків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця: Імпортери умисно завищують вартість ліків

Казна та Політика
380
Державна митна служба звинувачує імпортерів в умисному завищенні митної вартості ліків.
Про це йдеться в повідомленні прес-служби Митниці.
"Так, за даними митної статистики, з початку 2011 року окремими підприємцями систематично підвищується вартість лікарських засобів, що імпортуються. Одним з найбільших імпортерів ціна ліків була збільшена в порівнянні з минулим роком на 20-50%, а по окремих позиціях - втричі", - сказано в повідомленні.
Прес-служба відзначає, що згідно з чинним законодавством, зареєстровані лікарські засоби і вироби медичного призначення звільняються від сплати податків.
В той же час, за даними Митниці, до України під виглядом ліків впродовж тривалого часу ввозилися харчові добавки й інші товари, а також набула поширення схема завезення ліків за значно завищеною митною вартістю для отримання надприбутку при продажі ліків в Україні.
Митниця звинувачує імпортерів в розгортанні інформаційної кампанії для її дискредитації з метою приховати реальні причини подорожчання ліків.
За даними прес-служби, з початку року за порушення законодавства при митному оформленні лікарських засобів і товарів медичного призначення Київською регіональною митницею порушено 8 кримінальних справ на загальну суму понад 24 млн гривень і 16 адміністративних справ на суму 5,3 млн гривень.
В більшості випадків порушення митних правил полягало в навмисному збільшенні імпортерами митної вартості ліків, понад встановлену максимальну 12% націнку до вартості товару.
Як повідомляло агентство, асоціація фармацевтичних дистриб'юторів "ФармУкраїна" заявила про масові відмови Київської регіональної митниці в оформленні медичних препаратів і виробів медичного призначення виробництва іноземних компаній.
Згідно з повідомленням, причиною для відмови в оформленні ліків називається невідповідність даних міжвідомчої електронної бази і твердих копій реєстраційних посвідчень, в основному щодо параметру "Вид і розмір упаковки".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас