ЄС не розглядає допуск українських автоперевізників на ринок цих послуг в Євросоюзі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС не розглядає допуск українських автоперевізників на ринок цих послуг в Євросоюзі

276
Європейський Союз не розглядає допуск українських автоперевізників на ринок цих послуг в ЄС.
Про це під час відеомосту з Брюсселем повідомив керівник переговорної групи від Єврокомісії з питань створення зони вільної торгівлі з ЄС Філіпп Куїссон.
"Питання допуску до транспортних перевезень на територію Європейського Союзу поки не стоїть", - підкреслив він.
При цьому він підкреслив, що в даний період Євросоюз не розглядає таку можливість, оскільки, за його словами, заробітна плата українських водіїв є значно нижчою, ніж у їхніх європейських колег.
Кажучи про проблемні питання в переговорному процесі про створення зони вільної торгівлі між Україною і ЄС, Куїссон також відзначив необхідність узгодження пункту, що стосується географічних назв товарів.
Як повідомляло агентство, Україна і Європейський Союз проведуть 17-й раунд переговорів щодо створення зони вільної торгівлі 20-24 червня в Києві
Україна готова до компромісів у питанні, яке стосується географічних назв продукції, при переговорах з Європейським Союзом про зону вільної торгівлі в обмін на компенсацію вітчизняним виробникам.
Баррозу називає основними неузгодженими питаннями створення зони вільної торгівлі між Україною і Європейським Союзом енергетику і експортні мита.
В квітні прем'єр-міністр Микола Азаров відзначив необхідність знайти компроміс з ЄС в питанні послуг автоперевізників і підкреслив, що сусідні країни, навпаки, відкривають свої ринки для України.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас