РФ має намір прискорити переговори щодо вступу до СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ має намір прискорити переговори щодо вступу до СОТ

Казна та Політика
222
Президент Росії Дмитро Медвєдєв на зустрічі з президентом США Бараком Обамою в рамках саміту "великої вісімки" в Довілі підкреслив необхідність прискорити переговори щодо вступу РФ до Світової організації торгівлі (СОТ). Про це глава Російської держави повідомив після зустрічі.
У свою чергу, Обама висловив думку, що приєднання Росії до СОТ послужить на користь економікам обох держав.
Раніше Президент Росії Медвєдєв і голова уряду РФ Володимир Путін заявляли, що Москва розраховує вступити до СОТ в 2011 р. У квітні 2011 р. міністр фінансів РФ Олексій Кудрін заявив, що Росія планує до літа 2011 р. завершити технічні процедури, необхідні для вступу до СОТ. Адміністрація Президента США Б.Обами повністю підтримує вступ РФ до організації.
Росія веде переговори про вступ до СОТ вже більше 15 років, залишаючись єдиною найбільшою економікою, що не входить до цієї організації. Однією з останніх перешкод залишається Грузія, яка вимагає повернути їй контроль над роботою митних пунктів в Абхазії і Південній Осетії. Третій раунд переговорів між делегаціями Грузії і Росії з питань вступу РФ до СОТ намічено на кінець травня 2011 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас