Хомутинник: Зміни до Податкового кодексу можуть внести до кінця поточної сесії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Хомутинник: Зміни до Податкового кодексу можуть внести до кінця поточної сесії

Казна та Політика
555
"Парламент України може прийняти в цілому схвалений в середині квітня в першому читанні законопроект про внесення змін до Податкового кодексу до кінця поточної сесії, і вони можуть набрати чинності вже з другого півріччя", - прогнозує глава парламентського комітету з питань фінансової, банківської діяльності, податкової і митної політики Віталій Хомутинник.
"В парламенті цей проект (№8217 про внесення змін до Податкового кодексу і деяких законодавчих актів - ІФ) може з'явитися в середині наступного місяця. (…) Якщо цей законопроект буде підписаний президентом відразу після прийняття, відповідно, з другого півріччя цього року він має вже працювати", - сказав Хомутинник на засіданні Українського союзу промисловців і підприємців в четвер.
За його словами, законопроект, зокрема, передбачає перехід на річну звітність по податку на прибуток з квартальною, і ця норма заздалегідь погоджена з Державною податковою службою і Міністерством фінансів.
Хомутинник відзначив, що це буде нормальний, відпрацьований і погоджений документ.
Як повідомлялося, законопроект №8217 передбачає списання податкових штрафних санкцій, пені або адміністративних стягнень, нарахованих з 1 січня 2011 року і не сплачених до держбюджету, зокрема, за невчасну подачу декларації по податку з доходів фізичних осіб.
Окрім того, пропонується також удосконалити систему оподаткування операцій з цінними паперами при їх первинному розміщенні і зворотному викупі, а також доходів фізичних осіб, отриманих при викупі цінних паперів і їх конвертації.
Перехідні положення Податкового кодексу пропонується доповнити нормою, яка встановлює, що оподаткування доходів платника податку нарахованих за результатами податкових періодів до 1 січня 2011 року здійснюється по ставках і згідно з нормами, які діяли до 1 січня 2011 року, незалежно від дати їх фактичної виплати (надання).
Документом пропонується встановити, що порядок видачі податкового поручительства визначається центральним органом державної податкової служби за погодженням з Національним банком України.
Пропонується внести зміни до статті 46 Податкового кодексу, що стосується податкової декларації. Передбачається, що форма податкової декларації встановлюється не лише центральним органом державної податкової служби за погодженням з Міністерством фінансів України, а також комітетом Верховної Ради, який відповідає за проведення податкової політики.
Окрім внесення змін до Податкового кодексу, законопроектом пропонується внести зміни до Бюджетного кодексу, Кодексу про адміністративні правопорушення і закон "Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування і послуг".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас