Shell просить суд визнати недійсним штраф АМКУ 25 млн гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Shell просить суд визнати недійсним штраф АМКУ 25 млн гривень

Енергетика
164
Компанія "Альянс Холдинг" (Київ, оператор автозаправних станцій під брендом Shell в Україні) 20 травня звернулася до Господарського суду Києва з позовом, яким вимагає визнати недійсним рішення Антимонопольного комітету від 22 березня про накладення на компанію штрафу в розмірі 25 млн гривень за антиконкурентні дії на ринку бензинів.
Про це повідомила прес-служба компанії.
"Альянс Холдинг" нагадує, що в рішенні АМКУ було пред'явлене звинувачення в здійсненні компанією антиконкурентних погоджених дій спільно з деякими іншими операторами ринку по підвищенню роздрібних цін на високооктановий бензин в кінці грудня 2010 - на початку січня 2011 року.
Компанія підкреслює, що ціноутворення в мережі АЗС Shell впродовж дослідженого періоду АМКУ було результатом законної господарської діяльності компанії, при якій роздрібні ціни на нафтопродукти коректуються залежно від наявності об'єктивних на те причин.
Крім того, як відзначає "Альянс Холдинг", вихід за рамки рекомендованого цінового коридору, розрахованого експертно-аналітичною групою при Міністерстві енергетики і вугільної промисловості, не є порушенням законодавства, оскільки цей коридор має виключно рекомендаційний характер, і суб'єкти господарювання не зобов'язані виконувати ці рекомендації при встановленні роздрібних цін на нафтопродукти в своїх мережах АЗС.
"На даний момент роздрібна ціна на нафтопродукти в Україні не є регульованою державою, а значить, роздрібні мережі самі встановлюють її, виходячи з таких об'єктивних чинників як господарські витрати, рівень сплачуваних обов'язкових платежів (податків), конкурентоспроможність і якість товару і сервісу на АЗС", - йдеться в повідомленні.
Інформоване джерело повідомило агентству, що перше судове засідання у справі призначене на 20 червня.
Як повідомляло агентство, 22 березня АМКУ оштрафував компанії "Альянс Холдинг" на 25 млн гривень, "Окко-нафтопродукт" (Львів) на 32 млн гривень і "Континент Нафто Трейд" (Луцьк, бренд WOG) на 93 млн гривень за антиконкурентні дії.
За інформацією АМКУ, ці компанії впродовж грудня 2010 - першої декади січня 2011 року одночасно і до однакового рівня підвищували роздрібні ціни на бензини цих марок.
В той же час комітет продовжив розслідування стосовно компаній "Лукойл-Україна" (Київ) і "Кершер" (Київ, входить до групи ТНК-ВР), яке не завершене досі.
За матеріалами:
Українські Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас