Американський суд вимагає повернути Україні 19 млн. доларів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американський суд вимагає повернути Україні 19 млн. доларів

Казна та Політика
2793
Рішенням американського суду до бюджету України буде повернено 19 млн. доларів, витрачених під час прем'єрства Тимошенко на вакцини. Про це повідомила прес-служба Кабінету міністрів.
У вересні минулого року уряд України подав позов до федерального суду в Портленді (Орегон, США). Позивач - Укрвакцина - звинуватив американську компанію Олден груп і українську компанію Інтерфарм в шахрайській змові з метою продажу вакцин за завищеною ціною, що купуються для української системи охорони здоров'я.
"20 травня 2011 р. суд округу Орегон (штат Орегон, США) прийняв рішення, згідно з яким до державного бюджету України буде повернено понад 19 млн. доларів, незаконно витрачених урядом Тимошенко на придбання медпрепаратів за завищеними цінами через ланцюг посередників", - йдеться в повідомленні.
За інформацією Кабміну, 23 травня апеляційний суд підтвердив це рішення і відхилив вимоги захисту відповідача.
"Відповідачем по позову виступала корпорація Олден Груп. Саме вона разом з українською компанією Інтерфарм була посередником при закупівлі вакцини, яку уряд Тимошенко здійснив за кошти українських платників податків. Суд встановив, що ціна вакцин була завищена у декілька разів, і таким чином Україні було завдано матеріального збитку", - йдеться в заяві Кабміну.
Офіційні представники України почали судовий процес, підкріпивши свою позицію матеріалами торішнього міжнародного аудиту. Аудит діяльності уряду Тимошенко був замовлений прем'єр-міністром Азаровим.
В Кабміні чекають нових судових рішень на свою користь.
"Уряд висловлює впевненість, що згадане судове рішення є лише першим, але далеко не останнім кроком у відновленні справедливості і поверненні Україні вкрадених грошей. Безумовно, вже найближчим часом до бюджету повинні повернутися ще значніші суми, які були незаконно витрачені на сумнівні операції під час діяльності уряду Тимошенко в 2008 році - першому кварталі 2010 року", - йдеться в заяві прес-служби уряду.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас