Лукашенко: Приватизація пройде лише на конкурсній основі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лукашенко: Приватизація пройде лише на конкурсній основі

Казна та Політика
383
Президент Білорусії Олександр Лукашенко заявив, що приватизація білоруських підприємств пройде лише на конкурсній основі, повідомляє прес-служба президента Білорусії.
На зустрічі із студентами в Астані президент прокоментував сюжети, які в останні дні були показані у випусках новин на російських телеканалах про економічну ситуацію в Білорусі. "Лукашенко продасть підприємства, їм треба стільки, їм треба це, - створюють ажіотаж довкола нашої країни. Ясно. Бажають, напевно, там поживитися самі, перш за все. У такій ситуації ми самі вийдемо з цього становища. Але ми просто так нікому нічого кидати не будемо", - відзначив глава Білорусії.
Президент підкреслив, що приватизація держвласності в Білорусії проводитиметься за встановленими правилами і лише на конкурсній основі.
В середині травня президент Білорусії Олександр Лукашенко домовився зі своїм російським колегою Дмитром Медвєдєвим про виділення Білорусії кредиту в розмірі 3 млрд доларів. Ще 3 млрд будуть передані Білорусії як передоплата за товари.
23 травня ЦБ країни прийняв рішення про безпрецедентну разову девальвацію офіційного курсу білоруського рубля до долара. Нацвалюта втратила в ціні 36%: її курс змінився з 3 155 білоруських рублів на 23 травня до 4 930 білоруських рублів за долар на 24 травня.
Різка девальвація білоруського рубля вироблена "з метою виходу на єдиний рівноважний курс білоруського рубля на всіх сегментах внутрішнього валютного ринку", пояснили в ЦБ. Незважаючи на непросту ситуацію в країні, Європейський банк реконструкції і розвитку холоднокровно відмовився надати фінансову допомогу державній владі в Білорусії.
За матеріалами:
bfm.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас