Мінагрополітики підписало меморандум про співпрацю з товарною біржею — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінагрополітики підписало меморандум про співпрацю з товарною біржею

Аграрний ринок
254
Міністр аграрної політики і продовольства України Микола Присяжнюк підписав меморандум про співпрацю з товарною біржею. Про це повідомляє кореспондент РБК-Україна.
Під час міжнародної конференції GAFTA був підписаний меморандум про співпрацю Кабінету міністрів України в особі міністра аграрної політики і продовольства Присяжнюка, Національним банком України та товарною біржею в особі її президента Лео Меламеда.
"Ми сьогодні за дорученням уряду підписали меморандум, то є угода з вивчення можливості відкриття Чиказької біржі на території нашої країни. Це буде Причорноморська зернова біржа, яка дасть можливість зробити ще один крок до цивілізованого ринку зернових", - прокоментував підписання меморандуму Присяжнюк. За його словами, цей крок також забезпечить ще один фінансовий інструмент для сектора зернових.
Нагадаємо, в червні минулого року М. Присяжнюк вже заявляв, що Україна відновлює переговори про створення Причорноморської зернової біржі.
Як сказав тоді в інтерв'ю РБК-Україна президент Української аграрної конфедерації (УАК) Леонід Козаченко, «Чорноморсько-Дунайський басейн» є ціноутворюючим сегментом світового зернового ринку, тому доцільно в центрі цього регіону мати потужну біржу ф'ючерсів, яка б давала котирування зерна на перспективу. За його словами, наявність такої біржі було б серйозним інструментом для управління ціновими ризиками і давала б можливість їх страхувати.
Чиказька товарна біржа (Chicago Mercantile Exchange) - одна з найбільших і найбільш диверсифікована товарно-сировинна біржа світу. СМЕ була заснована в1874 р. і спочатку називалася The Chicago Butter and Egg Board (Чиказька масляна та яйцевих палата). У 1960 рр. вперше в світі тут стали торгувати ф'ючерсами на морожену свинину і живу велику рогату худобу. У 1992 р. на CME створили першу глобальну електронну торгову платформу Globex, торги на якій проходять цілодобово з годинною перервою, 5 днів на тиждень. На Globex представлені найбільш популярні контракти, що торгуються на CME. На сьогодні обсяг торгів на CME складає 524,2 млн контрактів і 326,7 млн на Globex.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас