У мережах АЗС можуть впасти ціни на дизпаливо — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У мережах АЗС можуть впасти ціни на дизпаливо

Енергетика
1793
Міністерство енергетики та вугільної промисловості відзначає початок зниження цін на дизельне паливо у найбільшого гравця роздрібного ринку і очікує на такі ж дії з боку інших операторів.
"Мережа найбільшого вітчизняного оператора ринку нафтопродуктів "Укрнафта" почала зниження цін. Сьогодні в Україні на всіх автозаправних станціях цієї мережі зафіксовано зниження ціни на дизельне паливо", - йдеться в повідомленні.
Міністерство підкреслює, що зниження цін обґрунтоване падінням нафтових котирувань на світовому ринку протягом двох останніх тижнів.
Як повідомлялося, 17 травня експертно-аналітична група з питань функціонування ринку нафти, нафтопродуктів і розвитку нафтопереробної промисловості при Кабінеті міністрів України зберегла граничну рекомендовану ціну дизпалива на рівні 9,60 гривні за літр.
Експерти нафторинку Сергій Куюн та Олександр Сіренко очікували на зниження цін на палива в зв'язку зі здешевленням нафти і нафтопродуктів на світових ринках вже в червні поточного року. Зокрема, на їхню думку, найбільш позитивні передумови на ринку склалися для здешевлення дизельного палива.
За даними консалтингової групи "А-95" (Київ), середня ціна дизпалива в роздрібному сегменті українського ринку вже близько двох тижнів незмінна і станом на 25 травня складає 9,82 гривні за літр.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас