ЄС: експортувати газ з Росії повинен не тільки "Газпром", але і "Новатек" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС: експортувати газ з Росії повинен не тільки "Газпром", але і "Новатек"

Енергетика
309
Єврокомісар з енергетики Гюнтер Еттінгер вважає, що слід скасувати монополію найбільшої російської компанії "Газпром" на експорт природного газу з Росії.
"Хотілося б, щоб "Новатек" та інші компанії могли чинити аналогічно", - сказав він на конференції у Брюсселі презентації проекту "Південний потік" для Єврокомісії.
Питання допуску інших виробників нафти і газу до трубопроводів у березні піднімав прем'єр-міністр Росії Володимир Путін.
Ще до цього Путін ставив перед Міненерго і "Газпромом" завдання щодо створення пріоритетного доступу до трубопровідного транспорту всіх незалежних виробників газу. Проблема допуску до труби стоїть гостро не перший рік, але вперше отримала оцінку на такому рівні. Основну вигоду від її рішення отримає другий найбільший виробник газу в країні "Новатек" Геннадія Тимченко. Таким чином, "Газпром" може втратити монополію на газотранспортну систему.
"Або ви будете ефективно працювати, або ми будемо змушені змінити чинні правила, піти на зміну законодавства", - попереджав у лютому прем'єр-міністр.
Після заяви Путіна вплив "Газпрому" став поступово зменшуватися, все більшої ваги набуває "Новатек".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас