ДПЕК має намір інвестувати у вуглевидобуток та енергетику до 2030 р. 20 млрд дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ДПЕК має намір інвестувати у вуглевидобуток та енергетику до 2030 р. 20 млрд дол

Енергетика
366
Компанія ДТЕК планує інвестувати в існуючі та прогнозні активи у вуглевидобувній та енергетичній галузях до 2030 р. 20 млрд дол. Про це в ході прес-конференції, присвяченій майбутньому ДТЕК, повідомив генеральний директор компанії Максим Тимченко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Компанія інвестувала в існуючі та прогнозні активи більше 4 млрд дол. За наступні п'ять років планується інвестувати ще 6 млрд дол І до 2030 р. інвестиції складуть 20 млрд долл.", - заявив М. Тимченко.
Крім того, він зазначив, що, зокрема, інвестиції в вугілля в 2011-2015 роках складуть 1,5 млрд дол, в генерацію - 2,7 млрд дол, в дистрибуцію - 0,6 млрд дол.
Тимченко також заявив, що для розвитку енергетики України до неї необхідно вкласти до 2030 р. 615 млрд грн інвестицій.
Він також повідомив, що ДПЕК презентувала нову компанію "ДТЕК-Нафтогаз", яка буде займатися розробкою альтернативних видів газу, а саме сланцевого газу й метану вугільних пластів. "Наша нова компанія "ДТЕК-Нафтогаз" буде займатися розробкою альтернативних видів газу (сланцевий газ, метан вугільних пластів). Ми не збираємося торгувати газом, ми збираємося забезпечити роботу свого виробництва. Ми плануємо займатися альтернативною енергетикою, ведемо переговори з цього питання з Донецькою і Запорізькою областями. Також ми почали працювати над будівництвом електроферми в селі Бутово (Запорізька область), потужність якої - 200 МВт. Зараз ми займаємося створенням електромереж", - сказав глава ДТЕК.
За його словами, компанія оцінює потребу в газі приблизно в 3 млрд куб. м на рік.
У найближчі 20 років ДТЕК залишиться енергокомпанією, в якій "основним продуктом буде кіловат-година", додав М. Тимченко. Планується дотримуватися принципу вертикальної інтеграції, забезпечувати себе власними енергоресурсами і продавати електроенергію кінцевим споживачам. Базою компанії залишається теплова генерація і видобуток вугілля. До 2030 р. холдинг має намір добувати в країні близько 50 млн т вугілля.
Крім того, він зазначив, що український ринок - це головний бізнес ДТЕК, тим не менше компанія планує розвивати свою присутність в Європі, а саме розширити експорт вугілля та електроенергії. "Експорт вугілля в 2010 р. до країн Європи склав 6,1 млн т, а експорт електроенергії з України в 2010 р. склав 5,4 ТВт.г", - сказав гендиректор ДПЕК.
ДТЕК - приватна вертикально-інтегрована енергетична компанія України. Входить до складу фінансово-промислової групи "Систем Кепітал Менеджмент" (СКМ) Ріната Ахметова. Підприємства ДТЕК створюють виробничий ланцюжок з видобутку і збагачення вугілля, генерації й дистрибуції електроенергії. До вугільного блоку ДТЕК входять ВАТ "Павлоградвугілля" (об'єднує 10 шахт), ВАТ "Шахта "Комсомолець Донбасу" і п'ять збагачувальних фабрик.
Чистий прибуток ДПЕК в 2010 р. збільшився в 3,3 рази до 359 млн дол. За звітний період виручка компанії виросла на 61,8% до 3 млрд 52 млн дол. Показник EBITDA збільшився на 72,3% до 771 млн дол.
У 2009 р. чистий прибуток компанії становила 108 млн дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас