Росію назвали головним торговельним партнером Києва — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росію назвали головним торговельним партнером Києва

135
Сьогодні в Києві пройшов Другий економічний форум регіонів України і Уральського федерального округу Російської Федерації. В роботі Форуму взяв участь заступник голови КМДА Руслан Крамаренко. Про це УНН повідомили в прес-службі КМДА.
За його словами, Російська Федерація є основним торговим партнером Києва. Обсяги зовнішньої торгівлі товарами і послугами Києва з РФ за 2010 рік склали 17,4 млрд дол і збільшилися в порівнянні з 2009 роком в 2,3 рази.
"Це 55% загального обсягу зовнішньої торгівлі. Крім того, дуже радує показник експорту товарів у Російську Федерацію - за минулий рік він виріс в 4,7 рази і склав 6,4 млрд дол. Обсяги імпорту теж зростають - у 2010 році вони становили 11 млрд дол і в порівнянні з 2009 роком, збільшилися на 70,6%", - пояснив Р. Крамаренко.
Він зазначив, що низка столичних підприємств має високу зацікавленість у співпраці з підприємствами Уральського федерального округу. Це, зокрема, Дарницький вагоноремонтний завод і Київський державний завод "Буревісник". Останній вже має розроблений інвестиційний проект вартістю 280 тис. дол з розробки та постановки на серійне виробництво новітніх портативних апаратів штучної вентиляції легенів.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас