Генпрокуратура вимагає від глави ФПУ не допустити незаконного відчуження кримських профспілкових санаторіїв — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура вимагає від глави ФПУ не допустити незаконного відчуження кримських профспілкових санаторіїв

Казна та Політика
305
Генеральна прокуратура України 23 травня внесла розпорядження голові Федерації профспілок України (ФПУ) Василю Харі з вимогою не допустити незаконного відчуження майна профспілок в Автономній Республіці Крим, зокрема, санаторно-курортних установ.
Як повідомляє відділ зв'язків із ЗМІ Генеральної прокуратури України в середу, в розпорядженні також вказана вимога прийняти рішення "про подальше використання майна санаторно-курортних установ відповідно до чинного законодавства України, інтересів громадян і держави".
В повідомленні пояснюється, що Генпрокуратура почала перевірку таких порушень у зв'язку з повідомленнями в пресі про можливе незаконне відчуження майна санаторно-курортних установ.
"Генеральна прокуратура України почала перевірку дотримання вимог чинного законодавства стосовно намірів керівництва Федерації професійних союзів України продати в 10 регіонах країни 18 цілісних майнових комплексів і окремих об'єктів нерухомості, які входять в мережі підприємств "Укрпрофздравниця", "Укрпрофтур" і "Херсонтурист", - наголошується в повідомленні.
За результатами перевірки Генпрокуратура зробить необхідні заходи для захисту права громадян на належне санаторно-курортне обслуговування і притягнення до відповідальності винних в незаконному відчуженні майна профспілкових санаторіїв.
Як повідомлялося, кримський прем'єр Василь Джарти проінформував президента України Віктора Януковича про наміри ФПУ передати ізраїльській фірмі санаторії, що належать кримським профспілкам.
"Профспілки України хочуть віддати наші санаторії, які сьогодні їм належать, іншими словами, вони належать народу України, у тому числі і кримчанам, якійсь незрозумілій ізраїльській фірмі. У мене на столі лежать документи, я про це доповів президенту України. Завтра проходить засідання президії Федерації профспілок, де виносяться питання передачі санаторіїв", - сказав В.Джарти в ефірі державної телерадіокомпанії "Крим".
Він відзначив, що в даний час на території Криму є сім-вісім санаторіїв, які належать ФПУ.
Раніше в прес-службі ФПУ агентству "Інтерфакс-Україна" повідомили, що інформація про нібито наміри передати декілька належних Федерації санаторіїв і готелів, частина яких знаходиться на території Криму, в управління приватної ізраїльської компанії, - "це звичайна "утка". "Коли у нас проходять засідання президії або ради обов'язково запускають таку гидоту", - відзначив співрозмовник агентства.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас