Росія пропонує вважати "Південний потік" продовженням газопроводу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росія пропонує вважати "Південний потік" продовженням газопроводу

Енергетика
480
Проект будівництва газопроводу "Південний потік" буде представлений Єврокомісії сьогодні в Брюсселі.
Презентація пройде за ініціативою глави Міненерго РФ Сергія Шматка і єврокомісара з енергетики Гюнтера Еттінгера. Як відзначав раніше Шматко, Росія має намір добиватися для газопроводу статусу проекту європейської уваги, а також вирішити низку питань в рамках Третього енергопакету Євросоюзу. Зокрема, Росія запропонує Євросоюзу вважати газопровід "Південний потік" продовженням російських трансграничних газопроводів, що дозволить не допустити до нього третіх осіб в рамках вимог Третього енергопакету.
Шматко підкреслював, що в даний час в Європі змінилося ставлення до газу, тому що альтернативні джерела енергії створюють технологічні проблеми для функціонування енергосистем, і їх стабільна робота можлива лише за рахунок газової генерації. Також Євросоюз більше не вважає "Південний потік" і газопровід Nabucco конкурентами, а говорить, що обидва проекти потрібні Європі.
За словами російського міністра, він не переоцінює презентацію, але вважає, що сторони перейшли від взаємних звинувачень до діалогу.
Проект будівництва газопроводу через Чорне море в країни Південної і Центральної Європи виник після "газового конфлікту" Росії і України в кінці 2008 - на початку 2009 р., коли постачання газу в ЄС не здійснювалося майже місяць, пише РИА "Новости".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас