Більшість українців зберігають гроші на депозитах або купують валюту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Більшість українців зберігають гроші на депозитах або купують валюту

Кредит&Депозит
689
Українці в основному зберігають свої заощадження на депозитах, а також вкладають в купівлю іноземної валюти. Про це свідчать дані, отримані в результаті проведення в Києві 15-22 квітня компанією X-Trade Brokers Ukraine опитування.
"33% респондентів для зберігання вільних заощаджень вибирають банківський депозит. 17% опитаних киян вважають, що купівля стабільної валюти є надійним засобом зберігання заощаджень", - відзначив експерт аналітичного департаменту X-Trade Brokers Ukraine Володимир Олексюк.
Крім того, згідно з даними опитування, 13% опитаних вкладають гроші в нерухомість, 5% - в купівлю цінних паперів, 2% - в банківські метали, інвестиційні монети, 2% - в пайові інвестиційні фонди (ПІФ), 1% - в торги на валютних ринках.
"27% опитаних не розглядають жоден з варіантів зберігання своїх вільних заощаджень, лише внаслідок того, що таких коштів немає", - додав експерт.
Українці в основному довіряють свої заощадження гривневому депозиту - 50% респондентів, доларовому - 28% і 14% в євро.
В соціологічному опитуванні взяли участь 1592 респонденти. Вибірка опитування репрезентативна по статі, віку і статусу посади респондентів, похибка не перевищує 5%. Опитування проводилося методом анонімного анкетування в період з 15 по 22 квітня 2011 року.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас