На троянди для торжеств за участю Януковича витратять мільйон гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На троянди для торжеств за участю Януковича витратять мільйон гривень

Казна та Політика
1270
Для урочистих заходів за участю президента Віктора Януковича з держбюджету виділять близько мільйона гривень на закупівлю квітів.
Державне управління справами при президенті України купило квіткову і рослинну продукцію для забезпечення офіційних заходів за участю Віктора Януковича. Як інформує ДУС, орієнтовна сума, яку держава витратить на ці цілі з бюджету країни з квітня по грудень 2011 року, складе 900 тис. грн., повідомляє delo.ua.
Закупівля, пояснюють на Банковій, необхідна для належної організації офіційних державних і міждержавних заходів за участю президента України (зокрема, Київський саміт з питань безпечного і інноваційного використання ядерної енергії, торжества з нагоди 15-ї річниці Конституції України і 20-ї річниці незалежності України).
В ДУС пояснюють, що використання квіткової і рослинної продукції є важливим аспектом протокольної практики, у тому числі міжнародної при проведенні офіційних заходів.
Квітковою і рослинною продукцією забезпечуються: державні, офіційні і робочі візити до України глав іноземних держав (урядів, парламентів); державні, офіційні і робочі візити президента України за кордон, робочі поїздки в регіони України; церемонії вручення державних винагород і відзнак президента України; церемонії покладання президентом України квітів до пам'ятників і пам'ятних знаків з нагоди видатних і траурних дат тощо.
Основними видами квіткової і рослинної продукції, які купуватиме держава є: букети квітів, вінки і корзини з квітів для церемоній покладання, квіткові і квітково-декоративні композиції тощо.
Варто відзначити, що постачальник квітів – київська компанія "Дон Піон" – був вибраний тендерним комітетом Державного управління справами з процедури закупівлі у одного учасника. Як пояснюють в Держуправлінні, це пов'язано з тим, що визначення видів і обсягів квіткової продукції, необхідної для забезпечення офіційного заходу, здійснюється лише після затвердження відповідного плану напередодні проведення цього заходу і надходження замовлення від профільних підрозділів Адміністрації президента.
Нагадаємо, цього року від імені президента Віктора Януковича жінкам розсилали корзини з квітами до 8 березня за 1 тис. грн.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас