Експерт: Затримання Тимошенко - тест на реакцію суспільства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Затримання Тимошенко - тест на реакцію суспільства

Кримінал
356
Експерт Інституту Горшеніна Володимир Застава вважає, що сьогоднішнє затримання екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко в Головному слідчому управлінні Генеральної прокуратури і спроба її арешту є тестом на реакцію суспільства і останньою спробою залякати лідера "Батьківщини".
Про це УНІАН повідомили в Інституті Горшеніна.
"Юлії Тимошенко виразно дали зрозуміти, що влада готова до рішучих дій проти неї", - відзначив Застава.
"Але найголовніше, затримання Тимошенко і спроба її арешту - це тест на реакцію суспільства. Владі необхідно було зрозуміти - чи готові українці виходити на акції протесту в разі посилення методів боротьби з опозицією, наскільки великою є підтримка самої Тимошенко. Судячи з запевнень Генеральної прокуратури України про те, що після допиту Юлія Тимошенко буде звільнена, певні сигнали влада отримала", - сказав експерт.
Втім, на думку Застави, не виключено, що піти на позадню владу змусила не лише і не стільки реакція всередині України, скільки сигнали ззовні. "Ми не відкидаємо, що сьогодні були зроблені деякі дипломатичні активності, і до відома української влади була доведена певна реакція європейських лідерів на те, що сталося", - відзначив експерт Інституту Горшеніна.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас