Ринат Ахметов в 2010 р. дивідендів від прибутку СКМ не отримував — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринат Ахметов в 2010 р. дивідендів від прибутку СКМ не отримував

Казна та Політика
261
Народний депутат України Ринат Ахметов у встановлені законодавством терміни подав декларацію про доходи, зобов'язання фінансового характеру та майновий стан державного службовця за 2010 рік.
Згідно з декларацією, наявною в розпорядженні агентства "Інтерфакс-Україна", розділ II "Доходи, отримані (нараховані) з джерел в Україні та за її межами за 2010р", загальна сума сукупного доходу народного депутата України Рината Ахметова за 2010 рік склала 34 млн 229,18 тис. грн.
У тому числі, проценти (за банківськими вкладами) - 1 млн 367,85 тис. грн, дохід від відчуження цінних паперів і корпоративних прав - 30,8 млн грн, матеріальна допомога, подарунки - 1 млн 850,3 тис. грн і зарплата народного депутата - 211,02 тис. грн.
Всі виплати Верховної Ради за 2010 рік, як і в всі попередні роки, Ахметов передавав на доброчинні цілі.
У розділі III "Зобов'язання фінансового характеру, в тому числі за кордоном за 2010 рік" у переліку зобов'язань щодо сплати внесків (платежів) представлені наступні виплати: за договорами найму, оренди - 18 млн грн (оренда резиденції з майном у Донецьку), на утримання майна, зазначеного у розділах IV, V - 295,21 тис. грн (комунальні платежі, обслуговування технічних систем).
Згідно з розділом IV "Відомості про нерухоме майно, яке перебуває у приватній власності" Ахметов володіє двома квартирами в Києві загальною площею 1242,1 кв. м і гаражем загальною площею 60,8 кв. м.
Згідно з розділом VI "Відомості про вклади у банках, цінні папери та ін. активах" сума грошових коштів на рахунках у банках та інших фінансово - кредитних установах становить 12 млн 196,69 тис. грн (станом на 01.01.2011 р.).
Членами родини Ахметова (розділ I "Загальні відомості") є Лілія Ахметова - дружина, Ахметова Някія - мати, Дамір і Алмір Ахметови - сини.
Згідно з декларацією, розділ II "Доходи, отримані (нараховані) з джерел в Україні та за її межами", загальна сума сукупного доходу членів сім'ї Р. Ахметова в 2010 році склала 491,87 тис. грн (дивіденди, відсотки, роялті).
У розділі III "Зобов'язання фінансового характеру, в тому числі за кордоном за 2010 рік" у переліку зобов'язань щодо сплати внесків (платежів) представлені виплати членів сім'ї на утримання майна, зазначеного у розділах IV, V - 76,42 тис. грн.
Згідно з розділом IV "Відомості про нерухоме майно, яке перебуває у приватній власності" члени сім'ї володіють житловим будинком 362 кв. м і квартирою 73 кв. м.
Згідно з розділом V "Відомості про транспортні засоби, які перебувають у приватній власності" члени сім'ї володіють двома легковими автомобілями: Мерседес Е 200 об'ємом двигуна 1796 куб. см і Хонда CR-V об'ємом двигуна 1998 куб. см.
Згідно з розділом VI "Відомості про вклади у банках, цінні папери та ін. активах" сума грошових коштів членів сім'ї на рахунках у банках та інших фінансово-кредитних установах становить 8 млн 686,87 тис. грн (станом на 01.01. 2011 р.). Номінальна вартість придбаних членами сім'ї цінних паперів становить 11 млн 110,1 тис. грн.
Прес-секретар Ахметова Олена Довженко в коментарі агентству підкреслила, що Ахметов у встановлені законодавством терміни надав декларацію про доходи за 2010 рік в апарат Верховної Ради України.
"Щороку Ахметов оприлюднює дані своєї декларації, оскільки прозорість є одним з його головних принципів. Сукупний дохід Ахметова, відбитий в декларації, багато в чому залежить від політики розподілу прибутку компанії СКМ, акціонером якої він є", - сказала вона.
Протягом багатьох останніх років, відзначила О. Довженко, ця політика незмінна: Ахметов, як акціонер СКМ, приймає рішення прибуток не розподіляти, дивіденди не одержувати, а вкладати весь прибуток у розвиток компанії, в модернізацію виробництва, в соціальні програми для регіонів присутності групи. "Сьогодні СКМ - провідний загальнонаціональний інвестор України", - додала прес-секретар.
За її словами, прибуток СКМ не стає доходом Ахметова і тому не може відображатися і не відображається в декларації про його доходи як фізичної особи.
"Чим більший прибуток СКМ, тим більше податків отримує держава. У 2010 році СКМ заплатила понад 14 млрд грн податків і відрахувань, що відповідає 6% доходів державного бюджету України. Це реальні гроші. Вони прозорі і зрозумілі", - сказала вона.
Довженко відзначила, що останнім часом деякі політики свідомо спекулюють на цифрах оцінки вартості бізнесу за даними різних рейтингів, приписуючи ці віртуальні цифри до доходів Ахметова.
"У зв'язку з цим, вважаю за необхідне ще раз звернути увагу на той факт, що вартість бізнесу і доходи акціонера як фізичної особи - зовсім різні поняття. Ахметов не направляє прибуток на дивіденди, а реінвестує його у виробництво, в розвиток, в модернізацію, в нові робочі місця", - сказала прес-секретар.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас