Янукович розуміє проблеми Росії, але ціну на газ потрібно знижувати — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Янукович розуміє проблеми Росії, але ціну на газ потрібно знижувати

Енергетика
499
Президент України Віктор Янукович обговорив з главою правління ВАТ "Газпром" Олексієм Міллером і міністром України з питань палива і енергетики Юрієм Бойком актуальні питання співпраці.
Як повідомляє прес-служба глави держави, зустріч пройшла у вівторок в Києві.
"Треба знаходити паритетні рішення і на їх основі будувати наші взаємини", - заявив глава держави.
Янукович відзначив, що високо цінує демонстроване керівництвом "Газпрому" розуміння ситуації, в якій перебуває Україна. Також, за словами президента, українська сторона розуміє проблеми Росії.
Глава української держави в черговий раз підкреслив: підписана в 2009 році газова угода "є некоректною по відношенню до України".
"Звичайно, викликає питання і базова ціна, і сама формула. Та формула, яка застосовується в Європі, для України абсолютно не підходить", - підкреслив президент.
Янукович відзначив, що, безперечно, ціна на газ для нашої держави, в порівнянні з країнами Європи, має бути значно нижчою - враховуючи, зокрема, меншу відстань між Україною і Росією і підписані торік харківські угоди.
"Я б хотів, щоб ми з вами сьогодні як старі партнери обговорили цю тему", - сказав Янукович.
Зі свого боку голова правління "Газпрому" відзначив актуальність сьогоднішньої зустрічі, адже, за його словами, зараз вже зрозуміла поточна динаміка газового ринку в Європі, країнах СНД, самій Росії.
"Сьогодні я готовий з вами обговорити ті тенденції, які складаються на ринку, фактори, що впливають на нього, а також всі питання нашої перспективної співпраці в газовій сфері", - сказав Міллер.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас