Генпрокуратура не бачить необхідності в арешті Тимошенко — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Генпрокуратура не бачить необхідності в арешті Тимошенко

Кримінал
398
Генеральна прокуратура не бачить необхідності в арешті колишнього прем'єр-міністра, лідера партії "Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина" Юлії Тимошенко.
Про це на брифінгу сказав перший заступник генерального прокурора Ренат Кузьмін.
З його слів, у Головному слідчому управлінні Генпрокуратури проводяться слідчі дії за участю Тимошенко, але в найближчу годину її буде відпущено.
"Я думаю, що протягом години слідчі дії буде завершено й після їх завершення Тимошенко зможе вільно покинути будівлю Генпрокуратури без перешкод", - сказав Кузьмін.
Він додав, що планів заарештовувати й везти Тимошенко в слідчий ізолятор у слідства немає, при цьому така необхідність була б, якби Тимошенко у вівторок зірвала проведення слідчих дій.
Як повідомляло агентство, Генеральна прокуратура затримала Тимошенко у своєму Головному слідчому управлінні для проведення з нею слідчих дій.
23 травня Печерський райсуд Києва виніс постанову про затримання й доставку екс-прем'єра в суд для вирішення питання про можливість обрання їй запобіжного заходу у вигляді арешту.
Рішення обґрунтовується тим, що Тимошенко протягом тривалого часу ухиляється від досудового слідства й перешкоджає проведенню з нею слідчих дій.
Депутат Верховної Ради від фракції "Блок Юлії Тимошенко-Батьківщина", захисник Тимошенко Сергій Власенко заявив про плани Генпрокуратури доставити екс-прем'єра після допиту в суд для зміни їй запобіжного заходу з підписки про невиїзд на утримання під вартою.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас