ГПУ: Питання про можливе взяття під варту Тимошенко ще не вирішене — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ГПУ: Питання про можливе взяття під варту Тимошенко ще не вирішене

Кримінал
728
Питання про можливе взяття під варту лідера "Батьківщини" Юлії Тимошенко "ще не вирішене". Про це йдеться в повідомленні прес-служби Генеральної прокуратури України (ГПУ).
"Вчора Печерським районним судом Києва винесена постанова про затримання і доставку Юлії Тимошенко до суду для вирішення питання про можливість обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту. Рішення ґрунтується на тому, що обвинувачена впродовж тривалого часу ухиляється від досудового слідства і перешкоджає проведенню з нею слідчих дій. Враховуючи, що сьогодні Юлія Тимошенко разом із захисником Сергієм Власенком з'явилася на допит в Головне слідче управління... Питання про можливість обрання запобіжного заходу у вигляді взяття під варту слідчим ще не вирішене", - йдеться в повідомленні.
Зараз у справі тривають слідчі дії. "Юлії Тимошенко, згідно з вимогами закону, пред'являється звинувачення в остаточній редакції в скоєнні нею злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України за фактом перевищення нею службових повноважень під час підписання газових угод", - йдеться в повідомленні.
Раніше, перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що після проведення слідчих дій в ГПУ Тимошенко зможе піти додому. "Зараз проходять слідчі дії, після яких Юлія Володимирівна піде додому", - сказав він.
Крім того, варто відзначити, що народні депутати заблокували виїзд з двору ГПУ до вул. Набережно-Хрещатицької двома автомобілями, один з яких належить нардепу від НУ-НС Володимиру Ар’єву.
"Ми заблокували виїзди з ГПУ. Це зроблено з метою не дати можливості вивести її (Ю.Тимошенко) за межі слідчого управління в разі її арешту", - заявив народний депутат від БЮТБ Михайло Волинець. Крім того, Волинець додав, що народні депутати не можуть потрапити в будівлю слідчого управління: "Заблоковані вхідні двері в прокуратуру, нас туди не пускають".
Нагадаємо, 21 травня ц.р. Юлія Тимошенко заявила про намір відстоювати своє право на розгляд кримінальної справи проти неї в суді присяжних. "У нас Конституція передбачає суд присяжних, і я звертатимуся до судової системи, щоб судив суд присяжних", - сказала Тимошенко.
Раніше Тимошенко не з'явилася на допит в Генеральну прокуратуру України (ГПУ). Як пояснив захисник колишнього прем'єра Сергій Власенко, який прийшов до ГПУ замість неї: "Юлія Володимирівна хворіє і перебуває на амбулаторному лікуванні".
Відзначимо, 18 травня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що стосовно Тимошенко може бути змінений запобіжний захід на взяття під варту. Кузьмін відзначив, що "слідчий буде змушений вдатися до таких дій, якщо Тимошенко і її захисники ухилятимуться від проведення слідчих дій".
Нагадаємо, 16 травня ц.р. Печерський райсуд Києва не задовольнив скаргу Тимошенко щодо порушення проти неї кримінальної справи стосовно газових домовленостей 2009 р.
Як повідомлялось, 15 квітня 2011 р. генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що дії екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Тимошенко під час укладення газових контрактів з Росією в 2009 р. загрожували економіці країни. Генпрокурор заявив, що стосовно Тимошенко порушено кримінальну справу за перевищення влади.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас