Глава французького ЦБ відкидає можливість реструктуризації боргу Греції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Глава французького ЦБ відкидає можливість реструктуризації боргу Греції

Казна та Політика
205
Глава центрального банку Франції і член ради Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістіан Нуайє відкидає можливість реструктуризації грецького боргу, назвавши її "кошмаром", який не може прийняти центробанк.
"Для Греції немає іншого рішення, окрім як виконувати прийняту програму скорочення бюджетного дефіциту, - цитує агентство Bloomberg слова Нуайє. - Реструктуризація боргу країни - це не рішення, це кошмар".
За його словами, в тому випадку, якщо Греція не зможе виконувати умови, на яких їй була надана допомога, облігації країни не зможуть прийматися як забезпечення в операціях рефінансування ЄЦБ.
Заяви Нуайє відповідають думці інших членів ради ЄЦБ, включаючи Юргена Штарка, Лоренцо Біні Смагі, а також президента Бундесбанку Йенса Вайдмана. Всі вони минулого тижня дали зрозуміти, що в разі прийняття політичними лідерами єврозони рішення про продовження терміну обігу грецьких бондів ці папери не прийматимуться для забезпечення позик ЄЦБ.
Європейський ЦБ торік ослабив мінімальні вимоги до рейтингів грецьких облігацій, що приймалися як забезпечення, оскільки банки країни виявилися відрізаними від фінансових ринків. Банки можуть позичати кошти в ЄЦБ в необмеженому обсязі на період до трьох місяців під заставу держпаперів.
"ЄЦБ тимчасово ослабив вимогу про мінімальний рейтинг заставних паперів до рівня "BBB", - заявив Нуайє. - Якщо програма порятунку Греції більше не діє і країна відмовляється від неї, Центробанк відмовляється приймати папери з рейтингом "BBB". Якщо Греція припиняє діяти у відповідність зі схваленою програмою, її папери не зможуть прийматися ЄЦБ, як забезпечення".
Уряд Греції в понеділок схвалив прискорений план продажу активів, а також нові заходи щодо скорочення витрат бюджету на 6 млрд євро, аби отримати додаткову допомогу від Євросоюзу і Міжнародного валютного фонду.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас