Греція схвалила нове скорочення витрат на 6 млрд євро, прискорений план продажу активів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Греція схвалила нове скорочення витрат на 6 млрд євро, прискорений план продажу активів

Казна та Політика
265
Уряд Греції в понеділок схвалив прискорений план продажу активів, а також нові заходи зі скорочення видатків бюджету на 6 млрд євро, щоб отримати додаткову допомогу від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомляє агентство Bloomberg.
Боргова криза в єврозоні вийшла на новий виток на тлі обговорення можливості реструктуризації грецького боргу. Думки політичних лідерів країн єврозони і представників Європейського центрального банку з цього приводу розійшлися.
Греція, розраховуючи отримати черговий транш допомоги, схвалила в понеділок продаж частки в компанії Hellenic Telecommunications до кінця наступного місяця, а також пакети акцій Public Power Corp., Hellenic Postbank і декількох портів.
Прямі частки держави в цих трьох компаніях наразі мають ринкову капіталізацію в 2,1 млрд євро. Щоб прискорити процес продажу, уряд Греції має намір створити фонд, до якого увійдуть активи, призначені для продажу. У загальній складності Греція розраховує залучити 50 млрд євро за рахунок продажу активів до 2015 року, в тому числі 35 млрд євро - за рахунок продажу нерухомості.
Уряд Греції в понеділок також схвалив додаткові заходи зі скорочення витрат обсягом близько 2,8% ВВП, щоб досягти цільового показника бюджетного дефіциту в 7,5% ВВП в 2011 році.
Трохи більше року тому Євросоюз і МВФ схвалили створення фонду обсягом 750 млрд євро для надання допомоги країнам, що зіткнулися з проблемами. Греція вже отримала допомогу розміром 110 млрд євро.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас