Тимошенко затримана за рішенням Печерського суду — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Тимошенко затримана за рішенням Печерського суду

Казна та Політика
10243
Лідер ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко затримана за рішенням Печерського суду "на час проведення слідчих дій". Про це журналістам заявив начальник відділу прокуратури Олег Пушкар, передає кореспондент РБК-Україна.
За словами Пушкаря, таке рішення ухвалив Печерський районний суд м. Києва на рішення слідчого ГПУ у справі Тимошенко, тому що вона неодноразово зривала слідчі дії.
Пушкар додав, що вона може бути відпущена сьогодні додому, якщо з нею будуть проведені необхідні слідчі дії. За його словами, рішення Печерського райсуду винесено щодо затримання Тимошенко і доставки її в суд під вартою: "Суд призначить дату розгляду, але якщо Юлія Володимирівна виконає слідчі дії, від яких вона ухилялася, то все буде добре, вона піде".
В свою чергу, перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що після проведення слідчих дій в ГПУ Тимошенко зможе піти додому. "Зараз проходять слідчі дії, після яких Юлія Володимирівна піде додому", - сказав він.
Крім того, варто відзначити, що народні депутати заблокували виїзд з двору ГПУ до вул. Набережно-Хрещатицька двома автомобілями, один з яких належить нардепу від НУ-НС Володимир Ар'єв.
"Ми заблокували виїзди з ГПУ. Це зроблено з метою не дати можливості вивести її (Тимошенко) за межі слідчого управління у разі її арешту", - заявив народний депутат від БЮТБ Михайло Волинець. Крім того, Волинець додав, що народні депутати не можуть потрапити в будівлю слідчого управління: "Заблоковано вхідні двері до прокуратури, нас туди не пускають".
Нагадаємо, 21 травня ц.р. Юлія Тимошенко заявила про намір відстоювати своє право на розгляд кримінальної справи проти неї в суді присяжних. "У нас Конституція передбачає суд присяжних, і я буду звертатися до судової системи, щоб судив суд присяжних", - сказала Тимошенко.
Раніше Тимошенко не з'явилася на допит у Генеральну прокуратуру України (ГПУ). Як пояснив захисник колишнього прем'єра Сергій Власенко, який прийшов до ГПУ замість неї: "Юлія Володимирівна хворіє і перебуває на амбулаторному лікуванні".
Відзначимо, 18 травня перший заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін заявив, що відносно Тимошенко може бути змінений запобіжний захід на взяття під варту. Р. Кузьмін зазначив, що "слідчий буде змушений вдатися до таких дій, якщо Тимошенко і її захисники будуть ухилятися від проведення слідчих дій".
Нагадаємо, 16 травня ц.р. Печерський райсуд Києва не задовольнив скаргу Тимошенко щодо порушення проти неї кримінальної справи щодо газових домовленостей 2009
Як повідомлялось, 15 квітня 2011 р. генеральний прокурор України Віктор Пшонка заявив, що дії екс-прем'єра, лідера партії "Батьківщина" Тимошенко під час укладання газових контрактів з Росією в 2009 р. загрожували економіці країни. Генпрокурор заявив, що стосовно Тимошенко порушено кримінальну справу за перевищення влади.
27 січня 2011 р. ГПУ порушила кримінальну справу проти Тимошенко за перевищення нею влади і службових повноважень, що завдало державі збитків на 67 млн ​​грн. Як повідомлялося, справу порушено за ознаками злочину, передбаченого ч. 3 ст. 365 КК України за перевищення Тимошенко влади і службових повноважень при закупівлі під гарантію уряду і ввезення на територію України нібито спеціалізованих медичних автомобілів Opel Combo.
Раніше, 20 грудня 2010 р., ГПУ в ході розслідування кримінальної справи про нецільове використання коштів від продажу квот за Кіотським протоколом обрала стосовно Тимошенко запобіжний захід - підписку про невиїзд.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас