Кабмін зайнявся контрольною роботою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін зайнявся контрольною роботою

Казна та Політика
381
Заява президента Віктора Януковича про необхідність посилити дисципліну міністрів і глав місцевих держадміністрацій прозвучала в ході його зустрічі з прем'єром Миколою Азаровим. "Те, що ви останнім часом почали розглядати деякі питання і висуваєте пропозиції, яким чином підійти до оцінки керівників регіонального рівня, - це абсолютно нормальна практика, але вона повинна бути системною", - процитували президента в його прес-службі. За результатами зустрічі глава держави доручив Кабміну і головам облдержадміністрацій підготувати звіт про результати роботи у I півріччі. "Я вважаю, у нас всі показники на початку липня вже будуть готові, за винятком ВВП", - підсумував Янукович.
Незадовго до зустрічі президента і прем'єра стало відомо про затвердження Кабміном методики "проведення оцінки ефективності здійснення органами виконавчої влади контролю за виконанням завдань, визначених законами, постановами Верховної ради, актами і дорученнями Президента і уряду". Встановлено, що така оцінка повинна проходити щорічно в листопаді або за ініціативою керівника органу виконавчої влади. Термін її проведення не повинен перевищувати 10 робочих днів, а протягом п'яти днів після її завершення на офіційному сайті органу виконавчої влади повинен з'явитися звіт про її результати. "Оцінка здійснюється за такими показниками, як дотримання строків виконання завдання, порядку попередньої реєстрації, порядку формування справ, картотек, банків даних і т. д.", - уточнили в прес-службі Кабміну. Опитані керівники областей позитивно сприйняли ініціативу уряду. "Без цього неможливо! Ми моніторимо райони, нас моніторить Київ. Система бюрократична, але дуже правильна, - заявив голова Запорізької обласної державної адміністрації Борис Петров. - Був час, коли ухвалені Верховною Радою закони не виконувалися, зараз таке неможливо. Та й щоб указ президента десь загубився, бути такого не може!". Голова Вінницької облдержадміністрації Микола Джига зазначив, що, як правило, терміни виконання завдань встановлюються в нормативних документах. "Думаю, доручення Віктора Федоровича стосується директивних вказівок. Справа не тільки в термінах. Такі вказівки повинні виконуватися ще більш якісно", - сказав Джига.
В опозиції вважають, що посилення контролю за роботою чиновників негативно відіб'ється на системі виконавчої влади. "Посилення контролю - це формальна причина для того, щоб звільняти чиновників. Будуть пущені в хід причіпки за недотримання цілком умовних термінів. Владі буде простіше шукати крайніх і винних у всіх гріхах", - заявив член парламентського комітету з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Вадим Петренко (фракція "БЮТ-Батьківщина").
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас