Бойко: Кабмін планує інвестувати у збільшення видобутку газу 300 млн дол — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Кабмін планує інвестувати у збільшення видобутку газу 300 млн дол

Казна та Політика
244
Уряд планує вкласти в проекти зі збільшення видобутку газу протягом двох років 300 млн дол. Про це в ході виробничої наради повідомив міністр енергетики та вугільної промисловості України Юрій Бойко, повідомляє кореспондент РБК-Україна.
"Ми плануємо інвестувати в проекти зі збільшення видобутку газу в Україні 300 млн дол протягом двох років. Сюди також входить компресорна підготовка, тобто ми плануємо перейти на використання компресорів власного виробництва. Це нам дасть 1 млн 200 тис. куб. м додаткового газу до того рівня, який ми маємо сьогодні", - заявив Ю. Бойко.
Крім того, міністр зауважив: "Сьогодні наша головна проблема - виснаження родовищ, ми маємо на сьогодні 60% таких родовищ. Ми плануємо з допомогою пілотних проектів щодо збільшення видобутку газу в Україні підвищити ефективність видобутку газу на цих родовищах. Ми будемо поширювати цей досвід на всіх родовищах країни. За рік ми виробляємо 200 млн куб. м газу, це суттєвий внесок в економіку".
Крім того, він зазначив, що існує домовленість про збільшення видобутку газу за рахунок державних компаній "Укргаз" і "Укргазвидобування". "Чим менше ми будемо вкладати грошей у свою економіку, тим більше ми будемо віддавати їх в економіку інших країн, а чим більше ми будемо добувати газу на території нашої держави, тим більше шансів, що ми будемо платити меншу суму за імпорт газу", - сказав Бойко.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас