Експерт: У газовому питанні РФ ставиться до України інакше, ніж до інших держав — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У газовому питанні РФ ставиться до України інакше, ніж до інших держав

Енергетика
795
"Ціна на газ для України нараховується згідно з формулою контракту, підписаного на початку 2009 року", - заявив незалежний експерт з енергетичних питань Володимир Саприкін.
На його думку, поки в цьому плані нічого не змінюється, і формулу ціни будуть розраховувати в залежності від ціни на нафтопродукти.
"Швидше за все, ціна буде наближатися до 400 доларів за тисячу кубометрів, але це не буде 400. Переговори з "Газпромом" призупинилися, оскільки президент Росії заявив, що "Україна не може сидіти на двох стільцях". Отже, російська сторона вважає, що підстав для перегляду формули ціни немає", - повідомив пан Саприкін.
За його словами, більшість газових кампаній країн ЄС ведуть переговори з "Газпромом" і пом'якшують умови контрактів щодо ціни, а в обмін нічого не отримують. Експерт це пояснює тим, що істотно змінився газовий ринок Європи, триває фінансово-економічна криза та зменшилося споживання газу. "Київ також очікує на зниження ціни, але російська сторона ставиться до України інакше, ніж до європейських держав", - відзначив Саприкін.
Як повідомляли ЗМІ, у зв'язку зі збільшенням вартості нафти і подіями на Близькому Сході ціна за тисячу кубометрів російського газу підвищиться до 400 доларів. Сьогодні Україна платить майже 300.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас