Єжель: Центральний апарат Міноборони буде скорочений на 30% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єжель: Центральний апарат Міноборони буде скорочений на 30%

Казна та Політика
302
Центральний апарат Міністерства оборони України буде скорочений на 30%. Про це міністр оборони України Михайло Єжель проінформував членів Кабінету міністрів України під час засідання уряду, яке відбулося сьогодні, передає прес-служба міністерства.
"Показники граничної чисельності посад державних службовців і військовослужбовців центрального апарату Міністерства оборони України будуть зменшені з 1100 до 770 осіб, у тому числі 74 посад військовослужбовців", - повідомив глава оборонного відомства.
Міністр оборони України також відзначив, що в оборонному відомстві розроблений і представлений в Кабінет міністрів України проект розпорядження "Питання Міністерства оборони", який був підготовлений на виконання указу Президента України від 9 грудня 2010 № 1085 "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади".
На сьогодні в Міністерстві оборони України проходять організаційні заходи щодо переходу на нову структуру і її укомплектування військовослужбовцями і державними службовцями.
Нагадаємо, 13 грудня ц.р. Президент України Віктор Янукович на Раді регіонів повідомив, що в 2011 р. з 1 млрд грн. економії від адмінреформи залишиться близько 10% через виплати компенсацій звільненим чиновникам. Крім того, Президент закликав регіональне керівництво зменшити кількість чиновників до рівня 2004-2005 рр.
Раніше, 10 грудня прем'єр-міністр України Микола Азаров доручив членам уряду почати процес ліквідації і реорганізації міністерств і відомств, вжити належні заходи зі скорочення чисельності апаратів секретаріату Кабінету міністрів, міністерств і відомств на виконання указу Президента України.
Відзначимо, на офіційному сайті Президента України указ "Про оптимізацію системи центральних органів виконавчої влади" № 1085/2010 був опублікований 9 грудня близько 23:00.
Своїм указом Президент доручив Кабінету міністрів забезпечити в процесі ліквідації, реорганізації центральних органів виконавчої влади скорочення чисельності державних службовців, які працюють у центральних органах виконавчої влади, не менше ніж на 30%; подати в двомісячний термін проекти положень про центральні органи виконавчої влади; вжити заходи з ліквідації урядових органів у системі центральних органів виконавчої влади; пропрацювати питання оптимізації механізму реалізації державної політики на місцевому рівні, у тому числі стосовно функціонування територіальних органів центральних органів виконавчої влади.
Крім того, уряд зобов'язаний вжити заходи зі скорочення штатної чисельності працівників Секретаріату Кабінету міністрів не менше ніж на 50%; вирішити в установленому порядку питання про ліквідацію Національної експертної комісії України з питань захисту суспільної моралі.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас