Азаров запевняє, що майже третину ПДВ віддає "автоматом" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров запевняє, що майже третину ПДВ віддає "автоматом"

Казна та Політика
173
На сьогодні майже третина бюджетного відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) здійснюється в автоматичному режимі.
Про це повідомив прем'єр-міністр Микола Азаров під час зустрічі з екс-президентом Польщі, головою наглядової ради YES Олександром Кваснєвським, наголошується в повідомленні департаменту інформації і комунікації з громадськістю Секретаріату Кабінету Міністрів, розміщеному на урядовому порталі.
Азаров відзначив, що в 2011 році уряд планує вийти на автоматичне повернення ПДВ, а впродовж 4-х років знизити ставку ПДВ.
Крім того, новим Податковим кодексом введено скорочення кількості податків у два рази, а також зменшені ставки основних податків. "Ми знизили на 2% ставку податку на прибуток для корпорацій, і зараз вона у нас досить низька - 23%. Крім того, Податковим кодексом передбачено звільнення від податків виробників, які свій прибуток направлятимуть на модернізацію, енергозбереження, створення нових робочих місць", - повідомив Азаров.
Прем'єр-міністр також заявив, що цього року значно покращилася ситуація в банківській сфері: "На сьогодні рівень депозитів збільшився на 20%, в порівнянні з докризовим періодом. Цілий рік стабільно підтримувався курс національної валюти, а також зросли золотовалютні резерви".
Як повідомляв УНІАН, автоматичне відшкодування ПДВ в Україні передбачено Податковим кодексом і почалося з березня 2011 року.
В першому кварталі 2011 року Державна податкова служба України відшкодувала 35 підприємствам 8,9 млрд. грн. ПДВ. За результатами квітня автоматичне відшкодування податку на додану вартість (ПДВ) повинні отримати 82 підприємства.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас