МВФ допомагає Україні залучити інвесторів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ допомагає Україні залучити інвесторів

Казна та Політика
389
Співпраця України з Міжнародним валютним фондом є серйозним позитивним сигналом для інвесторів. Про це заявив народний депутат від Партії регіонів Анатолій Кінах в ефірі Першого національного телеканалу.
"Співпраця з МВФ є досить сильним сигналом для інвесторів, що ситуація прогнозована, і Україна - та держава, якій можна довіряти і інвестувати в неї. Хоча, безумовно, інвестиційний клімат визначається не лише програмою співпраці з МВФ. Там багато інших чинників, починаючи від захисту прав власника, інвестора, регуляторних процедур. Тому треба, замість того, щоб ходити з протягнутою рукою, випрошуючи транш, сідати за стіл переговорів і, об'єктивно оцінюючи ситуацію в Україні, включаючи соціальні компенсатори, створювати програми, які б давали можливість продовження співпраці", - відзначив депутат.
За його словами, дуже важливо, щоб "транші МВФ не перетворилися на фінансовий наркотик, коли йде запекла боротьба за транш і в той же час не відпрацьовується дуже велика кількість системних заходів, в основі реалізації структурних реформ".
"Я впевнений, що з українського боку необхідно істотно, системно, високопрофесійно підвищувати якість цих переговорів з тим, щоб ця програма, в першу чергу, сприяла структурним реформам, якісним реформам України, включаючи концентрацію український можливостей - фінансових, ресурсних, матеріальних - на реалізацію цього блоку структурних реформ, не збільшуючи свою фінансову залежність від траншів МВФ. Тобто йдеться про стратегії розвитку, а не про стратегію споживання", - підкреслив А.Кінах.
Відзначимо, що Україна раніше розраховувала на отримання траншу МВФ у розмірі 1,5 млрд дол. в червні 2011 року. Також повідомлялося, що в разі виконання умов меморандуму про співпрацю з Міжнародним валютним фондом Україна може отримати відразу два транші одночасно.
Як відомо, Фонд в 2010 році виділив країні два транші на загальну суму 3,5 млрд дол. Очікується, що в 2011 сума кредитів може скласти 6 млрд дол. МВФ в липні 2010 схвалив нову програму співпраці з Україною до кінця 2012 року в обсязі понад 15,15 млрд дол.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас