РФ планує узгодити підсумкову доповідь щодо приєднання до СОТ у другій половині липня 2011 р — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

РФ планує узгодити підсумкову доповідь щодо приєднання до СОТ у другій половині липня 2011 р

Казна та Політика
116
Росія планує узгодити підсумкову доповідь щодо приєднання до Світової організації торгівлі (СОТ) у другій половині липня 2011 р. Про це сьогодні повідомив журналістам голова російської делегації на переговорах з приєднання до СОТ Максим Медведков, передає РБК.
З 46 розділів підсумкової доповіді, за словами М.Медведкова, погоджені вже 39. Серед неузгоджених розділів залишаються питання техрегулювання, ветеринарних і фітосанітарних заходів, питання підтримки сільського господарства, промсборки, адміністрування тарифних квот, розділ, що стосується субсидій, а також реєстраційні вимоги, пов'язані в першу чергу з дистрибуцією алкоголю.
Медведков також повідомив, що 31 травня 2011 р. відбудеться чергове засідання робочої групи з приєднання до СОТ. На ньому будуть розглянуті розділи, що стосуються техрегулювання, і доповідь щодо доступу на ринок послуг. "У другій половині липня намічається наступне засідання робочої групи, де і сподіваємося розглянути і узгодити всі залишилися розділи підсумкової доповіді", - сказав глава російської делегації.
Раніше повідомлялося, що Міністерство економічного розвитку (МЕР) РФ розраховує, що питання промислової збірки не будуть перешкоджати вступу в РФ до Світової організації торгівлі в 2011 р. Заступник глави МЕР РФ Андрій Слєпнєв зазначав, що питання нових умов промсборки в РФ серйозно обговорюється з Європейським союзом. "У них є побоювання в тому, що через промсборки в РФ, особливо комплектуючих, їх бізнес і робочі місця перекочують на територію РФ", - сказав Слєпнєв. Він зазначив, що Росія показала Євросоюзу свої розрахунки, згідно з якими, незважаючи на підвищення рівня локалізації виробництва в РФ до 60%, завантаження потужностей буде рости і у закордонних виробників, і в Росії. При цьому, за словами Слєпньова, враховується поступове згортання випуску російських моделей, у тому числі марки "Лада", і перехід на міжнародні бренди. Заступник міністра також повідомив, що на робочому рівні представники Росії і Євросоюзу узгодили, що в рамках саміту Росія-ЄС, який 8-10 червня 2011 р. пройде в Нижньому Новгороді, Брюссель може підтвердити графік завершення приєднання Росії до СОТ до кінця 2011 р.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас