Порошенко в ситуації в Україні знайшов підстави для оптимізму — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко в ситуації в Україні знайшов підстави для оптимізму

Казна та Політика
519
На сьогоднішній день ситуація в Україні дає підстави для оптимізму.
Як передає кореспондент УНІАН, про це заявив голова Ради Національного банку України Петро Порошенко в ефірі одного з вінницьких телеканалів.
"Я вважаю, що ситуація, яка є в Україні, на сьогоднішній день дає підстави для оптимізму. У нас відновилося кредитування. Як голова Ради Національного банку я можу сказати, що Нацбанк свої зобов'язання і в частині стабілізації валюти, і в частині відновлення кредитування, і в частині зниження ставок кредитування, і в частині доступу, і в частині обережності банків до цієї відповідальної діяльності свою роботу зробив", - сказав Порошенко.
Проте він відзначив, що це не означає, що повністю відійшли ризики по банківському сектору. "Це не означає, що у нас повністю відійшли ризики по банківському сектору, оскільки непрацююча економіка не дає можливості кредитувати виробництво - ми знову випереджаючими темпами кредитуємо фізичних осіб", - сказав глава ради Нацбанку.
Він також висловив побажання щодо зміцнення української економіки шляхом ведення продуманої інвестиційної політики. "Я був би щасливіший, якби на сьогоднішній день в Україні в результаті продуманої інвестиційної політики з'явилися надійні позичальники-виробники, які, створюючи національний продукт, зміцнювали б потужність української економіки", - відзначив Порошенко.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас