ЄС вніс ще 13 білоруських чиновників до "чорного списку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС вніс ще 13 білоруських чиновників до "чорного списку"

Казна та Політика
105
Рада міністрів закордонних справ Європейського Союзу розширила "чорний список" білоруських чиновників, яким заборонений в'їзд до країн ЄС і банківські активи яких заморожуються.
Прес-служба ЄС повідомила в понеділок, що до списку санкцій внесено додатково 13 білоруських чиновників.
"Рада прийняла в понеділок рішення підсилити обмежувальні заходи, введені проти білоруського режиму внаслідок вироку, винесеного колишньому кандидату в президенти цієї країни Андрію Саннікову та декільком іншим представникам політичної опозиції громадянського суспільства", - йдеться в повідомленні прес-служби.
"Рада включила додатково 13 осіб до списку людей, яким заборонений в'їзд до Європейського Союзу і банківські активи яких заморожуються", - наголошується в повідомленні.
Імена білоруських чиновників, на яких поширюються обмежувальні заходи ЄС, будуть офіційно оприлюднені Євросоюзом 24 травня.
Як повідомлялося, "чорний список" білоруських чиновників розширений за рахунок суддів і прокурорських працівників, причетних до процесів стосовно представників опозиції і активістів громадянського суспільства Білорусії.
Як повідомлялося, екс-кандидат в президенти Білорусії А.Санніков був засуджений у справі про масові заворушення 19 грудня 2010 року до 5 років позбавлення волі. Засуджені також декілька інших кандидатів у президенти від опозиції.
31 січня 2011 року Рада міністрів закордонних справ ЄС прийняла рішення заборонити в'їзд до Євросоюзу 158 посадовим особам Білорусії, включаючи президента Олександра Лукашенка і його синів - помічника президента з питань національної безпеки Віктора Лукашенка і бізнесмена Дмитра Лукашенка.
Це рішення вийшло після того, як влада Білорусії розігнала учасників акцій протесту 19 грудня 2010 року.
В березні до цих санкцій приєдналася ще низка європейських країн, що не входять до ЄС.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас