Азаров: В Україні третина повернення ПДВ здійснюється в автоматичному режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: В Україні третина повернення ПДВ здійснюється в автоматичному режимі

Казна та Політика
229
В Україні станом на сьогоднішній день майже третина бюджетного відшкодування ПДВ здійснюється в автоматичному режимі. Про це повідомив прем'єр-міністр України Микола Азаров під час зустрічі з екс-президентом Польщі, головою Наглядової ради YES Олександром Кваснєвським, повідомляє прес-служба уряду.
Азаров підкреслив, що в 2011 р. уряд планує вийти на автоматичне повернення ПДВ, а протягом 4-х років понизити ставку податку на додану вартість. За його словами, ці результати є наслідком проведеної торік податкової реформи.
Крім того, новим Податковим кодексом введено скорочення загальної кількості чинних податків удвічі, а також зменшення ставок основних податків. "Ми понизили на 2% ставку податку на прибуток для корпорацій, і зараз вона у нас досить низька - 23%. Крім того, Податковим кодексом передбачено звільнення від податків виробників, які свої прибутки направляють на модернізацію, енергозбереження, створення нових робочих місць", - повідомив Азаров.
Прем'єр-міністр також повідомив, що цього року значно покращилась ситуація в банківській сфері: "На сьогодні рівень депозитів збільшився на 20% в порівнянні з докризовим періодом. Цілий рік стабільно підтримувався курс національної валюти, а також зросли золотовалютні резерви".
Нагадаємо, 12 травня на засіданні Ради підприємців при Кабінеті міністрів України Микола Азаров заявив, що по податку на додану вартість за три місяці поточного року відшкодовано 12,5 млрд грн.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас