Ляпіна: Новий закон про спрощенців написаний абсолютно незрозуміло — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ляпіна: Новий закон про спрощенців написаний абсолютно незрозуміло

Казна та Політика
900
Законопроект про спрощену систему оподаткування, розроблений урядом, невигідний бізнесу, оскільки прив'язується до мінімальної зарплати.
Про це заявила член парламентського комітету з питань промислової і регуляторної політики і підприємництва, депутат від НУ-НС Ксенія Ляпіна.
"Граничні обсяги застосування спрощеної системи прив'язані до такого показника, як мінімальна зарплата. Для "спрощенців" було б добре, якби мінімальна зарплата зростала лише через інфляцію, - відзначає Ляпіна. - Але зарплата - це соціальний показник. І якщо перед виборами 2012 року цей показник раптом почне зростати зовсім не тими темпами, які передбачає економіка, а набагато більшими, то спровокує зростання граничної межі ставки єдиного податку".
Як повідомляє радіо Свобода, плюсом проекту є можливість "спрощенцям" реєструватися платниками ПДВ. Але механізм повернення права бути платниками ПДВ в проекті закону прописаний нечітко, попереджає депутат. Незрозуміло, які умови потрібно застосовувати для отримання права платити ПДВ: ті, що стосуються ПДВ, чи ті, що стосуються єдиного податку.
"Закон написаний так: читай справа наліво, зліва направо, як завгодно, нічого не зрозуміло", - вважає Ляпіна.
За словами прем'єра Азарова, якщо проект буде прийнятий в тому вигляді, в якому він зараз існує, з 1 липня фізичні особи-підприємці, річний дохід яких не перевищує 150 мінімальних заробітних плат, платитимуть до держбюджету до 10% від мінімальної зарплати на місяць. Зараз мінімальна заробітна плата встановлена на рівні 960 гривень.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас