Луценко перебуватиме під вартою до кінця судового слідства — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко перебуватиме під вартою до кінця судового слідства

Кримінал
912
Екс-міністр внутрішніх справ України Юрій Луценко перебуватиме під вартою до кінця судового слідства. Про це РБК-Україна повідомив його брат Сергій Луценко після закінчення судового засідання.
Також він додав, що 3 червня справа Луценка призначена до розгляду в Європейському суді з прав людини.
Печерський районний суд м. Києва не задовольнив клопотання екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка про звільнення його з-під варти.
Луценко заявив сьогодні в залі суду, що припиняє голодовку, оскільки вважає її продовження недоцільним. "Я припиняю голодовку, оскільки вважаю це недоцільним. Я починав голодовку для того, щоб довести, що в цій країні відсутні правосуддя і прокуратура, а тепер мені потрібне здоров'я, аби все це зламати", - сказав Луценко в залі суду.
По завершенні обстеження в лікарні швидкої допомоги Луценка переведуть назад в слідчий ізолятор, повідомили в прес-службі Державної пенітенціарної служби України. Проте, в прес-службі не вказали, коли саме це станеться.
Також в Печерському райсуді побувала колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко, аби підтримати Луценка.
Раніше сьогодні Печерський районний суд допустив до справи ще трьох захисників екс-міністра внутрішніх справ України Юрія Луценка. Відповідне рішення суд прийняв по клопотанню захисту Луценка. Захисниками екс-міністра стали Олексій Баганець, Ігор Балик, Сергій Дзигора.
Луценко додав, що наполягає на тому, щоб його справу розглядав суд присяжних. Екс-міністр додав, що усвідомлює ризики, оскільки рішення суду присяжних не може бути оскаржене. Печерський районний суд сьогодні також не задовольнив клопотання захисту Луценка про відведення судді Сергія Вовка.
Як повідомлялося, в Печерському райсуді м. Києва сьогодні почалося попереднє судове слухання у справі Луценка. Cудове засідання веде суддя Вовк.
Під будівлею Печерського райсуду зібралося близько 200 осіб. Прибічники Луценка вимагають, щоб суд випустив екс-міністра із слідчого ізолятора.
Раніше, 17 травня, Генеральна прокуратура України (ГПУ) направила кримінальну справу проти Ю.Луценка з обвинувальним висновком в Печерський райсуд для розгляду по суті.
Відзначимо, Луценко 22 квітня оголосив безстрокову голодовку, підкресливши, що це для нього єдина можливість виразити свій протест проти незаконного утримання під вартою.
Раніше, 13 травня, заступник генерального прокурора України Анатолій Пришко заявив, що ГПУ не має підстав для зміни запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою Луценка. За його словами, це питання перебуває виключно в компетенції слідчого і суду. Він відзначив, що оголошення голодовки Луценку "є нічим іншим, як тиском на органи прокуратури, суд і громадськість з метою уникнення кримінальної відповідальності і спотворення громадської думки про вчинені ним злочини".
Нагадаємо, Печерський районний суд м. Києва 29 квітня за поданням слідчого прийняв рішення про обмеження часу ознайомлення захисників Луценком з матеріалами кримінальної справи до 16 травня. 9 травня ц.р. в ГПУ повідомили, що екс-міністр внутрішніх справ Луценко переведений в медчастину Лук’янівського СІЗО в Києві. Пізніше його перевели в цивільну поліклініку. За висновками докторів медичних наук провідних установ міністерства охорони здоров'я з гастроентерології, кардіології і ендокринології, загальний стан здоров'я Луценка був визнаний задовільним, вживання заходів примусового годування екс-міністр не потребував.
Варто відзначити, що Луценка було затримано 26 грудня 2010 р. Апеляційний суд Києва 21 квітня ц.р. продовжив йому запобіжний захід у вигляді перебування під вартою до 26 травня 2011 р. за поданням ГПУ.
26 січня Луценку було пред'явлено остаточне звинувачення в скоєнні злочинів, передбачених ч. 5 ст. 191 УК України (заволодіння державним майном у особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем, за попередньою змовою групою осіб), ч. 3 ст. 365 КК України (перевищення службових повноважень, що викликає тяжкі наслідки), ч. 3 ст. 364 КК України (зловживання владою і службовим становищем, що заподіяло істотну шкоду правам громадян, що охороняються законом, вчинене працівником правоохоронного органу).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас