Чехія вислала не одного, а двох українських дипломатів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чехія вислала не одного, а двох українських дипломатів

Казна та Політика
483
Чехія вислала двох українських дипломатів у відповідь на висилку українською стороною двох чеських дипломатів. Як розповіло агентству "Інтерфакс-Україна" джерело в дипломатичних колах, відразу після військового аташе наступного дня з Праги був висланий ще один український дипломат.
Як повідомлялося, аташе з питань оборони посольства Чехії полковник Зденек Кубічек і військовий аташе майор Петра Навотна здійснювали в Україні шпигунську діяльність зі збору інформації військово-технічного і військово-політичного характеру з обмеженим доступом. Україна оголосила їх персонами нон-грата з наступною висилкою з країни.
Глава МЗС Чехії Карл Шварценберг висловив думку, що висилка двох чеських дипломатів з України може бути помстою за надання політичного притулку екс-міністру економіки Богдану Данилишину.
17 травня на брифінгу в Празі Шварценберг повідомив, що як мінімум один співробітник українського посольства в Чехії оголошений персоною нон-грата у відповідь на аналогічні дії Києва. За його словами, "це було необхідним кроком". При цьому міністр додав, що "Прага розглядає і наступні кроки".
У Міністерстві закордонних справ України назвали абсолютно неадекватним рішення про висилку одного зі співробітників посольства України в Чеській Республіці.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас